Çin İstanbul Başkonsolosu Wei: Bu Hızla Devam Ederse 1 Milyon Sayısına 2-3 Yıl İçinde Ulaşılır -1 - Son Dakika
Güncel

Çin İstanbul Başkonsolosu Wei: Bu Hızla Devam Ederse 1 Milyon Sayısına 2-3 Yıl İçinde Ulaşılır -1

Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısı her geçen yıl artarak devam ederken, Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, 2-3 yıl içinde Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 1 milyonu bulabileceğini söyledi.

10.05.2019 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'den Türkiye'ye gelen turist sayısı her geçen yıl artarak devam ederken, Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, 2-3 yıl içinde Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının 1 milyonu bulabileceğini söyledi. Wei, "Geçen yıl Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı 400 bin oldu. Hemen hemen yüzde 60 gibi bir artış var.Bu hızlı artış devam ederse 2-3 yıl içinde 1 milyon Çinli turist hedefine ulaşılabileceğini tahmin ediyorum.Son dönemde de Türk vatandaşları arasında Çince öğrenen sayısında da artış var" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, Çince öğreniminin yolunun açılması amacıyla Türk öğrencilere burs veriyor. 3 yılda bursu alan Türk öğrenci sayısı da 100'ü geçti. Üniversitesinde Çince'yi seçen öğrencilere verilen bursu son olarak 37 Türk öğrenci daha aldı. "Üçüncü Çin Başkonsolosu Bursu" alan öğrenciler sertifikalarını İstanbul'da bir otelde düzenlenen törenle aldı. Sertifika törenine İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei ve akademisyenler katıldı.

"TÜRK İNSANI ÇOK ZEKİ HEMEN ÇİNCE ÖĞRENEBİLİR"

Çince'nin bilinen aksine zor bir dil olmadığını, çaba sarf edilmesi halinde kolayca öğrenilebileceğini dile getiren Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, "Son dönemde Çince öğrenen Türk sayısında artış var. Türkler çok zekidir. Gayret sarf edersiniz sonuç alırsınız. Bu bursu üçüncü sefer veriyoruz. Bu bursu genel olarak Çince eğitim veren Türk öğrencilerine verilen bir burstur. Amacımız tabii ki uzun zamandır Çince eğitim alan Türk öğrencilerine teşvik etmek için bu bursu veriyoruz. Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve daha fazla insan kaynaklar adına bu bu bursu veriyoruz. 20 yıl önce bu kadar fazla Türkler Çince öğrenmiyordu. İmkan ve ihtiyaç o kadar fazla yoktu. Kuşak ve Yol insiyatifi ile burada bine yakın Çinli şirket bulunuyor. Çinli yöneticiler ile iyi bir ileşitim kurabilen Türk istihdamına ihtiyaç oluyor. Onun için de Çince öğrenmek isteyen Türk sayısı da artıyor. Bizden burs alan üniversitelerin sayısı 6'dan fazla" dedi.

1 MİLYON ÇİNLİ TURİST HEDEFİ Geçtiğimiz yıl 400 bin Çinli turistin Türkiye'ye geldiğini ve bu sayısının da yeni havayolu şirketlerinin uçuşlara başlamasıyla artacağını ifade eden Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, " Hemen hemen yüzde 60 gibi bir artış var. Türkiye'de son 2 yıldaki gibi kamu güvenlik konusunda çok istikrarlı bir şekilde olduğu zaman turistler de geliyor. Bir yıl da yüzde 60 varsa tahminimce 2-3 yıl içinde 1 milyon Çinli hedefine ulaşılabileceğini tahmin edyorum.Çin'in ortasındaki Wuhan'dan da Chines Southern de seferlere başlıyor" diye konuştu.

"ÇİN ARTIK BİZE UZAK DEĞİL"

Törende bir konuşma yapan İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise, "Çin uzak mı bizim için artık uzak değil. İpekyolu yıllar önce iki ülkeyi birleştirmişti şimdi stratejik projelerle, Bir Kuşak, Bir Yol projesi ile iki ülkenin hedefleri, çıkarları menafaatleri, bir araya getirilip birlikte bu hedef doğrultusunda yürüme çalışmaları yapılıyor" dedi ve ekledi: Biz bu projenin Türkiye ayağı olarak, İstanbul şehri olarak her türlü iş birliğine Çin ile geliştirmeye çalışıyoruz. THY dışında Çinli iki havayolu şirketinin de doğrudan uçuşlara başlamış olmasından çok büyük mutluluk duyuyoruz. 2019'a Çinli turist sayısı olarak çok iyi başladık. İlk üç aylık veriler de bu artışın devam edeceğini gösteriyor. Dolayısıyla ulaşımdaki kolaylıklar başka ilişkilerin gelişmesine ve turizm başta olmak üzere gelişmesine yol açıyor. Çok sayıda Çinli firmanın da yatırım merkezi olarak İstanbul'u belirlemiş olmaları bu ilişkilerin pozitif bir şekilde ivme kazanmasına katkı sağlıyor. Bu ilişkiler geliştikçe bizim ihtiyacımız olan her iki dile hakim kişiler. Şu an Çince rehber sayımız son derece yetersiz. firmalarımızın çince türkçe bilen eleman ihtiyacı açık bir şekilde gözüküyor. böyle derin ve büyük bir medeniyetin ne düşündüğüün ne yaptğını bilmeden o işi yapmanın mümkün olmadığını görüyoruz"

"ÇİNCE'Yİ SEÇTİĞİMİZ İÇİN MEMNUNUZ"

"3. Çin Başkonsolosu Bursu" alan Türk öğrenciler de Çince öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını söylediler. Burs alan öğrencilerden Beyzanur Güdürü, "Çince anlamlı bir uzun geçmişi olan bir dil. Ben bir arkadaşın vesilesiyle Çince'yi seçtim. Sıkı bir eğitim sürecinden sonra 1-2 ay içerisinde kendini ifade edebilir" dedi. Tuğba Köroğlu ise, "Çince seçmeli dersimiz. Bir arkadaşımız önermişti Çin tarihine meraklıyım. Çin'e gidip yüksek lisans yapmak istiyorum. Bu yüzden seçtim şu an konuşabiliyorum" diye konuştu. Sena Sevinç, "Dil öğrendikçe oranın kültürünü de öğreniyoruz" dedi. Hakan İmal ise şunları söyledi: "Çince serüveni benim için çok yeni.Daha birkaç ay önce başladı. Çin'in derin bir tarihi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Çin diline çok ilgiliyim. Çin'de yüksek lisans yapmayı hedefliyorum. O yüzden Çince öğrenmeye başladım" - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çin İstanbul Başkonsolosu Wei: Bu Hızla Devam Ederse 1 Milyon Sayısına 2-3 Yıl İçinde Ulaşılır -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi
    07:31 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi

    Sulusaray ilçesinde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Depremler Sivas ve Yozgat gibi çevre illerde de hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediği belirtildi. AFAD ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.


Advertisement