Çin-Nepal sınırındaki Zham kara limanı çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı - Son Dakika
Güncel

Çin-Nepal sınırındaki Zham kara limanı çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı

Çin-Nepal sınırındaki Zham kara limanı çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı

Zham Pazartesi günü çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı. Nepalden limana gelen ve değeri 100000 yuandan (14442 ABD doları) fazla mal taşıyan üç tır Çinin güneybatısında bulunan Tibet Özerk Bölgesinin Xigaze şehrindeki kara limanında iki yönlü ticaretin yeniden başlamasını simgeliyor.

01.05.2023 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LHASA, 1 Mayıs (Xinhua) -- Çin- Nepal sınırında bir kara limanı olan Zham, Pazartesi günü çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı.

Nepal'den limana gelen ve değeri 100,000 yuandan (14,442 ABD doları) fazla mal taşıyan üç tır, Çin'in güneybatısında bulunan Tibet Özerk Bölgesi'nin Xigaze şehrindeki kara limanında iki yönlü ticaretin yeniden başlamasını simgeliyor.

Zham, 2015 yılında Nepal'i vuran ve limandaki yolları, köprüleri ve tesisleri yerle bir eden büyük depremin ardından faaliyeti durdurmak zorunda kalmıştı. Kara limanı 2019 yılında Nepal'e ihracatı sağlamak amacıyla kısmen yeniden açılmıştı.

Bu yılın ilk çeyreğinde liman üzerinden 249 milyon yuan değerinde 17.000 tondan fazla mal ihraç edildi.

Çin Komünist Partisi Xigaze Başkan Yardımcısı Peng Yihao, liman üzerinden iki yönlü kargo ticaretinin yeniden başlamasının, sadece Xigaze'deki dış ticaretin artmasına yardımcı olmakla kalmayacağını, aynı zamanda daha yüksek düzeyde bir açılım yolunda Tibet'e fayda sağlayacağını söyledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin-Nepal sınırındaki Zham kara limanı çift yönlü kargo ticaretine yeniden başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement