Çin, Rusya ve Hindistan dışişleri bakanları video konferans düzenledi - Son Dakika
Güncel

Çin, Rusya ve Hindistan dışişleri bakanları video konferans düzenledi

Çin, Rusya ve Hindistan dışişleri bakanları video konferans düzenledi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi.

23.06.2020 13:19  Güncelleme: 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi ve Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar video konferans yoluyla toplantı gerçekleştirdi.

Lavrov, toplantıda yaptığı konuşmada, güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uluslararası terörün insanlık için tehdit oluşturduğuna dikkati çeken Lavrov, "Terörle mücadele başarılı şekilde devam ediyor. Bu tehdit ortadan henüz kaldırılmış değil." dedi.

Uluslararası toplumun bu şartlarda birleşmesi gerektiğini vurgulayan Lavrov, "Buna rağmen, jeopolitik rakiplerle hesaplaşma ve ülkelerin tek taraflı gayrimeşru baskı araçlarının geniş çapta kullanılması yoluyla kendileri için uygun görmedikleri rejimleri değiştirme yönündeki çabaları devam ediyor." diye konuştu.

Batı'nın uluslararası toplum tarafından kabul edilen norm sisteminden uzaklaşma çabalarından endişe duyduklarına dikkati çeken Lavrov, "Böyle bir çizgi uluslararası arenada öngörülebilirliği düşürüyor, güvensizliği arttırıyor." ifadesini kullandı.

Lavrov, Rusya, Hindistan ve Çin'in, uluslararası ilişkilerin sağlam ve herkes tarafından kabul edilen uluslararası temelde inşa edilmesinden yana olduklarını belirtti.

Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar da Çin ile Hindistan arasındaki sınıra ilişkin sorunlara değinmeyerek, "Ülkelerin uluslararası hukuka saygı göstermeleri ve diğer ülkelerin meşru çıkarlarına saygı göstermeleri gerekmektedir." yorumunda bulundu.

Sürdürülebilir bir dünya düzeni kurulması için çok taraflılığın ve ortak menfaatlerin desteklenmesinin önemli olduğunu savunan Jaishankar da "Günümüzün zorlukları, uluslararası ilişkilerde kabul edilen kaideler ve kavramlardan ziyade bu kaide ve kavramların uygulanmasıdır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çin, Rusya ve Hindistan dışişleri bakanları video konferans düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement