"Çin Türkiye İslam ve Kültür Sanat Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi" - Son Dakika
Kültür Sanat

"Çin Türkiye İslam ve Kültür Sanat Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in geçtiğimiz günlerde Çin'de gerçekleştirdiği temaslar esnasında çekilen fotoğraflardan oluşan "Çin Türkiye İslam ve Kültür Sanat Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi" başkentte açıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özafşar: "120'yi aşkın fotoğrafla harikalar diyarı, bereketli Sarıırmak'ın çocuklarıyla bereketli Kızılırmak'ın, Fırat'ın, Dicle'nin çocuklarının modern dünyaya birlikte sunabilecekleri çok yüksek değerler olduğunu gördük" Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Wang: "Günümüzde iki ülkenin devleti de halklarının yaşam seviyesini yükseltmek için çaba sarf etmektir. Aynı zamanda ülkelerimiz arasında stratejik işbirliği kurulmuştur. Strateji ortakları olarak karşılıklı anlayışlarımızı daha da geliştirmemiz gerekiyor"

27.09.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in geçtiğimiz günlerde Çin'de gerçekleştirdiği temaslar esnasında çekilen fotoğraflardan oluşan "Çin- Türkiye İslam ve Kültür Sanat Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi" başkentte açıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, Ahmet Hamdi Akseki Camisi kampüsündeki salondaki serginin açılışında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ziyaretinde yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Tarihin ve insanlığın en yüksek medeniyetlerinden Çin ve Türk İslam medeniyetinin tarihteki izlerini gördüklerini belirten Özafşar, "120'yi aşkın fotoğrafla harikalar diyarı, bereketli Sarıırmak'ın çocuklarıyla bereketli Kızılırmak'ın, Fırat'ın, Dicle'nin çocuklarının modern dünyaya birlikte sunabilecekleri çok yüksek değerler olduğunu gördük. Işık doğudan gelir, doğunun ışığına herkesin ihtiyacı var. Çin ve Türkiye stratejik ortaklığının derin kökleri, kültürel ve dini ilişkilerin geliştirilmesindedir" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang da iki ülke arasında önemli ilişkiler geliştiğini belirtti.

Bu iyi ilişkilerin karşılıklı düzenlenen kültür yıllarıyla da pekiştirildiğini ifade eden Wang, farklı alanlarda gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde hem Türkiye'nin hem Çin'in görevler üstlendiğini söyledi.

Çin ve Türkiye'nin, Asya'nın iki ayrı ucunda ve İpek yolu üzerinde bulunduğuna işaret eden Wang, "Günümüzde iki ülkenin devleti de halklarının yaşam seviyesini yükseltmek için çaba sarf etmektir. Aynı zamanda ülkelerimiz arasında stratejik işbirliği kurulmuştur. Strateji ortakları olarak karşılıklı anlayışlarımızı daha da geliştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'nin önemli bir İslam ülkesi olduğunu dile getiren Wang, Çin'de ise Müslümanların azınlıkta bulunduğunu ancak gerek Çin devletinin gerekse diğer dinlere inanan insanların, Çinli Müslümanların inanç ve kültürlerine büyük saygı duyduğunu vurguladı.

İslami kültürün, Çin kültürünü ve dünya kültürünü daha da zenginleştirdiğini aktaran Wang, Çin devletinin bundan sonraki dönemlerde de İslami kültürün zenginleşmesi amacıyla destek vermeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Prof. Dr. Afşar ve beraberindekiler daha sonra fotoğrafları inceledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Çin Türkiye İslam ve Kültür Sanat Etkinlikleri Fotoğraf Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement