Adıyaman'da Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman'da Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

Adıyaman\'da Çin\'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikasını protesto etti.

09.11.2021 16:50  Güncelleme: 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da sivil toplum kuruluşları ve Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu, Çin'in, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik politikasını protesto etti.

Demokrasi Parkında basın açıklamasını yapan Çin Toplama Kampı Mağdurları Platformu Sözcüsü Mirzehmet İlyasoğlu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik her türlü zulüm, baskı ve katliamı yaptığını anlattı.

Toplama kamplarında insanların her gün işkencelere maruz kaldığını, bu duruma sessiz kalındığını ifade eden İlyasoğlu, "2018 yılındaki Birleşmiş Milletler'in toplama kampında 1 Milyon 800 bin Müslüman Uygur Türkü tutulduğuna dair raporlar çıkınca Çin o toplama kaplarının varğını kabul etti ama orayı bir eğitim merkezi mesleki okul dedi, fakat o mesleki eğitim dediği toplama kamplarında anne kucağındaki bebekten tutun 93 yaşındaki dedelerimiz. Sokaktaki normal vatandaştan tutun, profesör doklarımız, din alimlerimiz, büyük iş adamlarımız, sanatçılarımız vardır." dedi.

Çin'in, tüm çıplaklığıyla Doğu Türkistan'da soykırım yaptığını aktaran İlyasoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz buradan Çin'i tüm bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve lanetliyoruz ve diyoruzki insanlık Çin'e teslim olmadı ve olmayacaktır. Biz Doğu Türkistanlılar asla teslim olmadık ve asla olmayacağız. Bunun için de her şeyimizi ortaya koyduk koyacağız. Ey Müslüman ve Türk kardeşlerim siz de gelin daha fazla geç olmadan Çin'in bu Müslüman ve Türk soykırımına hep beraber dur diyelim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman'da Çin'in Uygur Türklerine yönelik politikası protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement