Çınar filmi, Kardan Perde Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu - Son Dakika
Güncel

Çınar filmi, Kardan Perde Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu

Çınar filmi, Kardan Perde Film Festivali\'nde izleyiciyle buluştu

Yönetmen Mustafa Karadeniz'in kendi yaşam hikayesinden esinlenerek yazıp yönettiği "Çınar" filmi, Kardan Perde Film Festivali'nde gösterildi.

05.03.2022 10:43  Güncelleme: 10:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yönetmen Mustafa Karadeniz'in kendi yaşam hikayesinden esinlenerek yazıp yönettiği "Çınar" filmi, Kardan Perde Film Festivali'nde gösterildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile TRT'nin desteklediği festival, Film Yönetmenleri Derneğince hayata geçirildi.

Çıldır Gölü üzerinde, kardan inşa edilen beyaz perdede film gösterimlerinin yapılması planlanan festival, çıkan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ikinci gününde de Çıldır Gölü Konağı'ndaki konferans salonunda devam etti.

Festivale katılan yapımcı, yönetmen Karadeniz, gösterimin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok huzurlu ve mutlu olduğunu belirterek "Çünkü ben burada doğdum, Karslıyım. Çok hayranı olduğum bir ağabeyimizin, bir büyüğümüzün, sinema duayenlerinden Reis (Çelik) ağabeyin yaptığı bir etkinlik. Ciddi anlamda da bir hayranlığım vardı. Çünkü hem Karslı hem de yönetmendi. Ben de Karslıyım ve yapımcıyım, yönetmenim. Yönetmenlikle ilgili bir iddiam yok ama yapımcıyım ve bu sektördeyim. Onun için bu tarz şeyleri çok değerli buluyorum." dedi.

Karadeniz, çekilen filmlerin değer görmesinin ve festivallerde gösterilmesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek "17 festivale gittim. Bu filmle 20'ye yakın ülkeye gittim bu filmle ama buradaki kadar az yerde heyecanlandım. Hem burada geçiyor hikaye hem buralı bir yönetmenin bir etkinliği hem de buranın insanına gösterdiğimiz için çok mutluyum. Bu tarz etkinlikleri sinemamız adına çok etkili buluyorum. Bunun gibi daha çok etkinliğin olması gerektiğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Filmin başrol oyuncusu Şilan Düzdaban da gösterimi izleyenler arasında yer aldı.

Festival yarın sona erecek

Bu yıl ilki düzenlenen festival Çıldır, Ardahan ve Kars bölgelerinde çekilmiş filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyor.

Festivalde, Reis Çelik'in "İnat Hikayeleri" filminin yanı sıra Zeki Demirkubuz'un "Kader", Murat Saraçoğlu'nun "Deli Deli Olma", Faruk Hacıhafızoğlu'nun "Kar Korsanları", Atalay Taşdiken'in "Kar Kırmızı", Rıza Sönmez'in " Orhan Pamuk'a Söylemeyin Kars'ta Çektiğim Filmde Kar Romanı da Var", Mustafa Karadeniz'in "Çınar" ve Ankara Sinema Derneği yönetmenlerinin "Kars Hikayeleri" filmleri gösterilecek.

Bölge halkının katılımını hedefleyen festivalin, geleneksel kültür etkinlikleriyle zenginleştirilmesi planlanıyor. Çıldır ve Ardahan'daki sinema salonlarında gündüz seanslarında belgesel gösterimleri ile söyleşiler yapılacak.

Yönetmen ve oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilecek kar perde gösterimlerinin yanı sıra göl üzerinde kısa yürüyüş maratonu, Şeytan Kalesi yolculuğu ve Aşıklar Gecesi gibi yan etkinlikler de düzenlenerek yöre kültürünün bilinirliğini arttırılarak bölgesel kültür zenginliklerimizin tanıtımına katkı sağlanacak.

Sonraki yıllarda uluslararası katılıma açık ödüllü bir festival olarak düzenlenmesi hedeflenen Kardan Perde Film Festivali yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çınar filmi, Kardan Perde Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.


Advertisement