Cinayet Davası'nda Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Cinayet Davası'nda Ömür Boyu Hapis İstemi

Cinayet Davası\'nda Ömür Boyu Hapis İstemi

Adana'da arkadaşları tarafından sırtından tabancayla vurulan kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

20.05.2013 11:41  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 4 ay önce borç para vermediği için arkadaşları tarafından sırtından tabancayla vurulup, cesedi nehir kenarına atılan kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Cinayet şüphelisi firardaki 31 yaşındaki Mehmet İnan hakkında öldürmekten ömür boyu, yağma suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuklu 2 şüphelinin de cinayete ve yağmaya yardım suçlarından 22'şer yıla kadar hapisleri talep edildi.

İddiaya göre, otomobille gezen 3 şüpheli, şahıstan 10 bin lira borç para istedi. Şahıs da o kadar parası olmadığını söyleyince aralarında tartışma çıktı. Daha sonra şahıs, otomobil yavaşlayınca inerek, uzaklaşmak istedi. Şüpheliler de arkasından tabancayla ateş etti. Sırtından vurulunca yere düşen şahsı yaralı halde otomobile alan şüpheliler, sonra da kimsenin yaşamadığı bağ evine götürdü.

ÖLÜNCE ATMIŞLAR

Burada yaralı haldeki şahsın üzerindeki elbiseleri çıkartıp, cebindeki parayı alan şüpheliler, öldükten sonra da cesedi Seyhan Nehri kenarına attı.

Olayın ardından tutuklanan iki kişi, şahsı, halen firarda olan diğer şüphelinin tabancayla vurduğunu ileri sürdü. Korktukları için ona engel olamadıkları gibi hastaneye de götüremediklerini ileri süren şüphelilerden biri, "Toprağa gömmek istediler. Ancak ben izin vermedim. Çünkü hala yaşıyordu" dedi.

Diğeri de "Ben hastaneye götürmeyi teklif ettim. Ancak kabul etmediler. 'Sen de bu işe karıştın, ne dersek onu yapacaksın' dediler. Nasıl yok edeceklerini konuşuyorlardı" diye ifade verdi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, firardaki şüpheli hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'nitelikli yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer tutuklu şüpheliler hakkında da, yardım ettikleri iddiasıyla cinayetten 15'er, yağmadan da 7 yıla kadar hapisleri talep edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinayet Davası'nda Ömür Boyu Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement