Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir'de ölümsüzleşti - Son Dakika
Yerel

Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir'de ölümsüzleşti

Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir'de ölümsüzleşti Ceren Özdemir, Fatma Akta ve Habibe Çevik kardeşlerin isimleri Çiğli'de iki parka verildi İzmir'in Çiğli ilçesinde, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla cinayetlere kurban giden Ceren Özdemir, Fatma Akta ve Habibe...

28.08.2020 18:22  Güncelleme: 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir'de ölümsüzleşti

Ceren Özdemir, Fatma Akta ve Habibe Çevik kardeşlerin isimleri Çiğli'de iki parka verildi

İZMİR - İzmir'in Çiğli ilçesinde, kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla cinayetlere kurban giden Ceren Özdemir, Fatma Akta ve Habibe Çevik kardeşlerin isimleri iki parkta ölümsüzleştirildi.

Çiğli Belediyesi, Ordu'da öldürülen 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in adını Balatçık Mahallesi'ndeki parka, Çiğli'de öldürülen Fatma Akta ve Habibe Çevik kardeşlerin adlarını da Köyiçi Mahallesi'ndeki parka verdi.

Kadın cinayetlerine dikkat çekmek için cinayete kurban giden kadınların isimlerinin verildiği iki parkın açılışı nedeniyle kentte bir tören düzenlendi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına özen gösterilen açılışta, törene katılanların ateşi ölçüldü. Ayrıca törende, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla kullanılan turuncu renkli maskeler dağıtıldı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın cinayetlerine dikkat çekilmesi adına iki parka kadınların adlarının verilmesinin önemini vurguladı.

Öldürülen Fatma Akta'nın kızı Figen Akta da, parkın açılışına katıldı. Akta, "Annem ile teyzem aynı günde öldürüldü ve ben asla pes etmedim. Bu yüzden ona verdiğim sözü tuttum. Mezarını kazarken ona mutlu ve ayakta olacağıma söz verdim" dedi.

Başkan Gümrükçü, Ceren Özdemir'in babasıyla telefonda görüştü

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de, Ordu'da bulunan Ceren Özdemir'in babasıyla telefon görüşmesi yaptı. Baba Özdemir, "Herkese sonsuz teşekkür ederim. Benim çocuğumun isminin yaşatılması adına o parkın yapımında katkısı olan herkese minnettarım" dedi.

Başkan Gümrükçü de, "Biz acınızı paylaşıyoruz ve Ceren'i burada yaşatacağımıza söz veriyoruz" cevabını verdi.

Başkan Utku Gümrükçü, daha sonra şöyle devam etti:

"Çok zor şartlarda çalışıyoruz. Pandemi herkesi çok yordu. Pandemi ile 6 aydır uğraşıyoruz, hayatta kalma mücadelesi veriyoruz; ancak bu hayatı söndüren caniler var. Bu caniler doğuştan olmuyor. Toplum canileri oluşturuyor. Bizler de o canileri yetiştiren bataklığı kurutmak için çalışıyoruz. Figen bizim kardeşimiz ve arkasında 200 binlik bir Çiğli var. Ceren'in babasını dinledik o da tüm Türkiye'nin yüreğini acıttı. Biz erkekler kadınların bu mücadelesinde arkalarında değil, yanlarında durmalıyız, ellerini tutmalıyız ve onları desteklemeliyiz. Acısını yüreklerinde paylaşan milyonlarca yurttaşımıza bir nebze destek olabilmek için bu parkı yaptık. Yerel yönetimler olarak İstanbul Sözleşmesi için her şeyi yapacağız. Haftaya bir toplu sözleşme var ve onun içine de İstanbul Sözleşmesinde bizimle ilgili olan maddeleri eklemiş bulunuyoruz. Kadının her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz."

Törene ayrıca; CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, CHP ilçe ve kadın kolları yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir\'de ölümsüzleşti
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cinayetlere kurban giden üç kadının ismi İzmir'de ölümsüzleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement