Çine'de Zeytin Sineği ile Mücadele Eğitimleri - Son Dakika
Yerel

Çine'de Zeytin Sineği ile Mücadele Eğitimleri

Güney Ege Tarımsal Danışmanlık ve Yayımcılık A.Ş'de görev yapan tarım danışmanları Aysun Uğur, Selin Ergel, Tuğçe Yarga, Kezban Tokal ve Yücel Açıkgöz Bölüntü köyünde genel zeytin zararlıları hastalıkları ve mücadelesiyle ilgili bilgilenme toplantısı düzenledi.

04.08.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Ege Tarımsal Danışmanlık ve Yayımcılık A.Ş'de görev yapan tarım danışmanları Aysun Uğur, Selin Ergel, Tuğçe Yarga, Kezban Tokal ve Yücel Açıkgöz Bölüntü köyünde genel zeytin zararlıları-hastalıkları ve mücadelesiyle ilgili bilgilenme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, zeytin sineği mücadelesinde feromon tuzakların kullanılmasının organik zeytin üretiminde çok değerli bir yer tuttuğu ifade edildi.

Daha sonra üreticilerle birlikte uygulama bahçesine geçen danışmanlar, tuzak asımı uygulaması yaptı.

Bölüntü köyü muhtarı Mehmet Kuzu'ya ait zeytin bahçesinde meyve tutumu iyi olan bir zeytin ağacına, tasarım ve üretimi Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Hüseyin Başpınar'a ait levha tuzağı asan danışmanlar, üç günde bir Bölüntü köyünü ziyaret ederek zeytin sineklerini izleyecek. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çine'de Zeytin Sineği ile Mücadele Eğitimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement