Çini Sanatçısı Efsane Mehmet Yıldırım, Kütahya'nın Gururu Oldu - Son Dakika
Yerel

Çini Sanatçısı Efsane Mehmet Yıldırım, Kütahya'nın Gururu Oldu

Çini Sanatçısı Efsane Mehmet Yıldırım, Kütahya\'nın Gururu Oldu

İran’da düzenlenen İslam Sanatları, Zanaatları ve Yaratıcılık Festivalinde Türkiye’yi temsil eden, çini dalında Kütahya’lı Efsane Mehmet Yıldırım, Ebru dalında, Hikmet Barutçugil ise Gümüş kazaziye dalında Ercan Tabakoğlu kendi dallarında ödül aldılar.

18.05.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da düzenlenen İslam Sanatları, Zanaatları ve Yaratıcılık Festivalinde Türkiye'yi temsil eden, çini dalında Kütahya'lı Efsane Mehmet Yıldırım, Ebru dalında, Hikmet Barutçugil ise Gümüş kazaziye dalında Ercan Tabakoğlu kendi dallarında ödül aldılar.

Kütahya'nın ve Anelsanderin gururu 2.Başkan Efsane Mehmet Yıldırım eserleriyle ve ustalığı ile gönüllere taht kurdu. Dünyanın farklı ülkelerinden katılan akademisyenler ve sanatkarların eserlerinin yarıştığı ve sergilendiği festivalde Türkiye tüm ödülleri aldı.

33 İslam Ülkesi Dünya Sanatları, uluslararası araştırmacılar ve zanaatkarların bildirilerinin sunulduğu, ustaların eserlerinin sergilendiği uygulama yaptıkları etkinlikte yarışma kapsamında oluşturulan jürinin değerlendirmeleriyle her daldan katılan zanaatkarlara 80 bin Dolar tutarında ödül dağıtıldı.

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Türkiye'den katılan üç zanaatkarımızda kendi dallarında ödül aldı. Gümüş Kazaziye dalında Ercan Tabakoğlu, çini dalında efsane Mehmet Yıldırım ile Ebru dalında Hikmet Barutçugil kendi alanlarında her biri birincilik ödülü alarak Türkiye'nin uluslararası arenada başarıyla temsil etmiştir. Sanatçılarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çini Sanatçısı Efsane Mehmet Yıldırım, Kütahya'nın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement