Çinli Firmadan Balıkesir'e Bor Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Çinli Firmadan Balıkesir'e Bor Yatırımı

Çinli Firmadan Balıkesir\'e Bor Yatırımı

Vali Turhan: "Çinli bir firma teknoloji transferi niteliğinde bora yönelik yatırım planlıyor. Yapacakları yatırım, savunma sanayinde ve nükleer teknolojide kullanılacak ürünler üzerine olacak"

07.10.2013 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Çinli bir firmanın "teknoloji transferi" niteliğinde kente bora yönelik yatırım planladığını belirterek, "Yapacakları yatırım, savunma sanayinde ve nükleer teknolojide kullanılacak ürünler üzerine olacak" dedi.

Turhan, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti'ni (BGC) ziyaretinde, ilin her gün biraz daha geliştiğini ve bu yıl içinde birçok yatırımcının geldiğini söyledi.

En son Güney Kore İthalatçılar Federasyonu Başkanı ve beraberindeki iş adamlarının, Balıkesir'i ziyaret ettiğini anımsatan Turhan, "Güney Koreli iş adamları kadar Çinli bir firma da bor için Balıkesir'e geldi" ifadesini kullandı.

Çinli firmayla görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Turhan, şöyle devam etti:

"Firma, teknoloji transferi niteliğinde bora yönelik yatırım planlıyor. Yapacakları yatırım, savunma sanayinde ve nükleer teknolojide kullanılacak ürünler üzerine olacak. Bandırma ve Balıkesir arasında araştırmaları devam ediyor. Güney Koreli iş adamlarının, Eti Maden ile görüşmeleri sürüyor. Görüşmeler olumlu sonuçlanırsa Balıkesir'e tekrar gelecekler. Çinli firmaların yapacağı yatırım da görüşmeler düzeyinde, henüz netleşmedi. Ancak planlanan yatırım çok önemli."

Bandırma'ya 250 milyon dolarlık kimya yatırımı

Turhan, Balıkesir'e yerli ve yabancı firmaların ilgisinin giderek arttığına dikkati çekerek, "Bandırma'ya kimya sektörü alanında yerli bir yatırım söz konusu. 250 milyon dolar civarında bir yatırım. Önümüzdeki dönemde Balıkesir'de çok ani değişiklikler olabilir. Bu yatırımlar daha sonra 1 milyar dolara çıkabilecek stratejik yatırımlar" dedi.

Söz konusu firmanın, yatırımın yanı sıra tesisinin yanına endüstri meslek lisesi de yapacağını vurgulayan Turhan, Balıkesir'in yatırımlarda tercih edilmesinde, büyükşehirlere yakınlığı, sanayi bölgesindeki parsel fiyatlarının uygunluğu ve ulaşım ağının genişliğinin etkili olduğunu söyledi.

BGC Başkanı Ramazan Demir de Turhan'a Balıkesir basınının tarihinden ve Paşa Konağı'nda yapılacak faaliyetlerden bahsetti.

Balıkesir basınının aktif roller üstlendiğini belirten Demir, "Balıkesir basını 1886'dan günümüze kadar çok önemli tarihi anlara sahne oldu. Kuvay-ı Milliye dönemi bunun en büyük örneklerinden biri. Biz o dönemi, cemiyetimize verilen tarihi Paşa Konağı'nda sergilemiş olacağız. Burasının, dışarıdan gelecek misafirler için uğrak yeri olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Turhan, ziyarette, cemiyete tahsis edilen tarihi Paşa Konağı'nı gezdi, Demir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çinli Firmadan Balıkesir'e Bor Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement