"Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri" için Ödül Töreni Ankara'da Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

"Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri" için Ödül Töreni Ankara'da Düzenlendi

"Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri" için Ödül Töreni Ankara\'da Düzenlendi

"Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri" makale yarışmasının ikincisi için ödül töreni Ankara'da düzenlendi. Türkiye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu olayın baş konuğuydu.

16.06.2017 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adını Pakistan'ın kurucusu Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'tan alan ödüller Pakistan Büyükelçiliği ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen bir girişim sonucunda verildi. Bu yılki yarışmanın teması "Son Gelişmeler Işığında Pakistan Türkiye Kardeşliği" idi.

Törende bir konuşma yapan Bakan İsmet Yılmaz, Pakistan-Türkiye ilişkilerinin tarihte derin kökleri olduğunu ve dünyada çok az benzerinin bulunduğunu söyledi. Kendisi Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi liderlerin Pakistan ve Türkiye'nin kaderini değiştirdiğini ekledi. Benzer şekilde, Pakistan'ın ulusal şairi Muhammed İkbal ve onun Türkiye'deki çağdaşı Mehmet Akif Ersoy gibi büyük fikirlere sahip kişiler halklara zor zamanlarında umut vermiştir. Bakan Yılmaz Pakistan ve Türkiye'nin tarih boyunca birbirlerini desteklediğini ekledi ve Türkiye'nin Pakistan halkının Türk Kurtuluş Savaşına verdiği desteği asla unutmayacağını vurguladı. Kendisi aynı zamanda eğitim alanında büyüyen ikili işbirliğine vurguda bulundu ve 1,200'den fazla Pakistanlı öğrencinin Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarına devam ettiği bilgisini verdi.

Büyükelçi Sohail Mahmood konuşmasında Cinnah Genç Yazarlar Ödülünün Büyükelçiliğin kamu diplomasisi çabalarının anahtar bir özelliği olduğunu söyledi. Kendisi yarışmaya katılan öğrencileri derin düşüncelerinden, yüksek kalitedeki bilgilerinden ve tutkularından ve makalelerindeki bakış açısından dolayı kutladı ve öğrencilerin çabalarını Pakistan-Türkiye ilişkisine yapılan değerli bir katkı olarak nitelendirdi. Büyükelçi Sohail Mahmood Büyükelçiliğin bu Yıllık Ödülleri organize etmesindeki amacının daha genç nesillere erişmek olduğunu ve her iki milletin her zaman omuz omuza durduğu şanlı gelenekleriyle tanıştırmak olduğunu söyledi – bu Bağımsızlık Savaşlarına verilen destek, depremler ve seller sonrasındaki yardımlar veya Kıbrıs ve Keşmir meselesindeki dayanışma olabilirdi. Kendisi bu seneki yarışmanın özel bir önem taşıdığını çünkü her iki ülkenin 2017'yi "Pakistan-Türkiye Diplomatik İlişkilerinin 70. Yılı" olarak kutladığını söyledi. Büyükelçi ekledi ki, bu kutlamaların bir parçası olarak her iki ülke eş zamanlı olarak ülkelerinin milli şairleri temalı ortak bir posta pulu çıkaracaktır, mesela Mehmet Akif Ersoy ve Allama Muhammad Iqbal gibi.

Daha öncesinde, Milli Eğitim Bakanlığı AB ve Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Funda Kocabıyık açılış konuşmasında yarışmanın Türkiye'nin her yerindeki lise son sınıf öğrencilerine duyurulduğunu söyledi. Yarışmada 43 ilden 69 makale alınmıştır.

Malatya Sedrettin Konevi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Fatma YILDIRIM yarışmada birinci oldu; Etimesgut Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesinden Elif KUYUMCU ikinci sırayı aldı ve Konya Karatay Dolapoğlu Anadolu Lisesinden Burak ÇETİN üçüncülük ödülünü aldı. İzmir Kemalpaşa Şehit Halil Kantarcı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ayşe Beyza Nur MİNTAŞ, Kahramankazan Akıncı Anadolu Lisesinden Hakan KEMAL ve Kocaeli Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu Lisesinden Dilara ALBAYRAK "Mansiyon" ödüllerinin sahibi oldu.

İzleyicilere Pakistan ve Türkiye hakkında belgesel sunumlar da gösterildi. Parlamento Üyesi ve Pakistan-Türkiye Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Muhammet Balta, Parlamento Üyesi ve Pakistan-Türkiye Kültür Derneği Başkanı Burhan Kayatürk, Milli Eğitim Bakanlığından kıdemli yetkililer, çeşitli Türk kurumlarının temsilcileri ve Pakistan topluluğu olaya katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Cinnah Genç Yazarlar Ödülleri' için Ödül Töreni Ankara'da Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement