Cinnet Getiren Asker 3 Arkadaşını Şehit Etti - Cenazeler Yakınlarına Teslim Edildi - Son Dakika
Güncel

Cinnet Getiren Asker 3 Arkadaşını Şehit Etti - Cenazeler Yakınlarına Teslim Edildi

Manisa'nın Kula ilçesinde karakolda cinnet getiren bir asker, silahla vurduğu 3 arkadaşını şehit edip 3 arkadaşını yaraladıktan sonra intihar etti.

11.07.2017 19:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Kula ilçesinde karakolda cinnet getiren bir asker, silahla vurduğu 3 arkadaşını şehit edip 3 arkadaşını yaraladıktan sonra intihar etti.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki jandarma karakolunda sabaha karşı yaşanan olayda, cinnet getirdiği belirtilen er N.A. koğuşta silahla ateş açtı.

Olayda, jandarma erler Onur Sünnüoğlu, Hüseyin Tolga Hepgül ve Mümin Pınardağ şehit oldu.

Yaralanan jandarma erler Cemil Arslanhan, Emirhan Yaşaroğlu ve Kenan Dursun 112 Acil Servis ekiplerince Salihli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Ameliyata alınan yaralı er Dursun'un hayati tehlikesinin olmadığı öğrenilirken, cinnet getiren asker intihar etti. Kula Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Cenazeler ailelerine teslim edildi

Jandarma erler, Onur Sünnüoğlu, Hüseyin Tolga Hepgül ve Mümin Pınardağ ile arkadaşlarını şehit ettikten sonra intihar eden er N.A. için İzmir Adli Tıp Kurumunda otopsi yapıldı.

Olayda yaşamını yitiren erlerin yakınları bu sırada büyük üzüntü yaşadı.

Şehit olan Jandarma Er Hüseyin Tolga Hepgül'ün babası Oktay Hepgül, cenazelerin teslim edildiği sırada "Bu yakışmıyor babam sana, ne olursun kalk." diyerek gözyaşı döktü.

Cihangir Sünnüoğlu, şehit olan oğlu Onur Sünnüoğlu'nun cenazesini teslim aldıktan sonra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın ne için yaşandığını bilmediğini söyledi.

Sünnüoğlu, "Sabah iş yerinde haberim oldu. Eve geldik komutanları gördüm zaten anladım. Bize sadece şehit olduğu söylendi. Şu an için söylenecek bir şey yok. 1 Şubat'ta askere uğurlamıştık. Olacak işte, alnımıza yazılmış yapacak bir şey yok. Biz de böyle olsun istemezdik ama takdir-i ilahi böyleymiş." diye konuştu.

Oğlunu en son 10 gün önce gördüğünü belirten Hüseyin Tolga Hepgül'ün babası Oktay Hepgül ise ilk olarak Alaşehir'e görevlendirilen oğlunu 10 gün önce kendisinin Kula İlçe Jandarma Komutanlığındaki yeni görev yerine götürdüğünü dile getirdi.

Arkadaşlarının da Kula'da olması nedeniyle oğlunun sevinç içinde olduğunu aktaran Hepgül, "Sabah eve komutanlar geldi söyledi. Olayın sebebinin araştırılmasını istiyorum. Biz oraya aslan verdik, tabut içinde geri veriyorlar. Hiçbir sıkıntısı sorunu yoktu, çok mutluydu."dedi.

Bu arada olayda şehit olan diğer Jandarma Er Mümin Pınardağ'ın cenazesinin Bursa'ya gönderileceği bildirildi.

Arkadaşlarını şehit ettikten sonra intihar eden Jandarma Er N.A'nın cenazesi de otopsinin ardından Diyarbakır'a gönderildi. N.A'nın cenazesini almaya gelen yakınının olmadığı bildirildi.

Şehit erlerin cenazeleri için bu akşam saatlerinde Manisa İl Jandarma Komutanlığında tören düzenleneceği öğrenildi.

Şehit erler Sünnüoğlu ve Hepgül'ün cenazeleri yarın öğle namazı sonrası Gaziemir Gülhane Camisi'nde kılınacak namazın ardından Kadifekale Şehitliğinde toprağa verilecek.

Öte yandan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Salihli Devlet Hastanesinde tedavi gören erleri ziyaret etti. Daha sonra Kula İlçe Jandarma Komutanlığına geçen Güvençer, olayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Valilik: "Yaralı askerlerin hayati tehlikeleri yoktur"

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada ise "Kula İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevini yapan bir jandarma erin, kişisel nedenlerden kaynaklandığı düşünülen bir gerekçeyle saat 03.20'de askerlerin istirahatte bulunduğu sırada koğuşu otomatik silahla taraması sonucu 3 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı." bilgisi paylaşıldı.

Salihli Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, birlikte görev yapan diğer askerlerin herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı kaydedildi.

Olayın ardından fail jandarma erin intihar ettiği bildirilen açıklamada, "Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Aziz milletimize ve kederli ailelere başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Cinnet Getiren Asker 3 Arkadaşını Şehit Etti - Cenazeler Yakınlarına Teslim Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinnet Getiren Asker 3 Arkadaşını Şehit Etti - Cenazeler Yakınlarına Teslim Edildi - Son Dakika


Advertisement