Cinsel İstismar" Suçlarına İlişkin Önerge - Son Dakika
Güncel

Cinsel İstismar" Suçlarına İlişkin Önerge

Cinsel İstismar" Suçlarına İlişkin Önerge

CHP Antalya Kadın Kolları üyeleri "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergeyi protesto etti.

20.11.2016 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Kadın Kolları üyeleri "cinsel istismar" suçlarına ilişkin önergeyi protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen gruba, CHP Antalya milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, Devrim Kök, Çetin Osman Budak ve çok sayıda vatandaş da eşlik etti.

Ellerinde, "Bu önerge insanlık ayıbıdır", "Tecavüz meşrulaştırılamaz", "Bu önergesiyi kabul etmiyoruz" yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına konuşan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, söz konusu tasarıyı CHP'li kadınlar olarak kabul etmediklerini ve önergenin Meclis'ten geçmemesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmalardan sonra alanda ele ele tutuşarak "insanlık zinciri" oluşturan grup daha sonra bu şekilde Konyaaltı Caddesi'nden Varyant'a kadar yürümek istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, yürüyüşün izinsiz olduğunu ve protesto için verilen iznin Cumhuriyet Meydanı içerisinde geçerli olduğu konusunda grubu uyardı.

Grup, polisin uyarısına rağmen yürümek istedi. Bunun üzerine CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve polis ekipleri arasında kısa bir süre arbede yaşandı. Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle olay büyümeden önlendi.

Milletvekilleri Kara, Budak, Akaydın, Kök ve grup üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir süre oturma eylemi yaparken, grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinsel İstismar' Suçlarına İlişkin Önerge - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement