İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: Yaşadıklarımı kimse yaşamasın - Son Dakika
Güncel

İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: Yaşadıklarımı kimse yaşamasın

İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: Yaşadıklarımı kimse yaşamasın

Bursa'da evine giderken yaralı görerek hastaneye götürdüğü Yunus Emre Ç. tarafından cinsel saldırıya uğrayan Gamze Ç. ilk kez duygularını anlattı. Hayallerinin solduğundan bahseden genç kadın, zanlının tutuklu yargılanmasını istediğini söyledi. Kamuoyu ve sosyal medya zanlıya oldukça tepkili.

31.07.2020 13:26  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmangazi'de evine giderken yolda yaralı olarak gördüğü Yunus Emre Ç.'ye (21) yardım ederek hastaneye götüren Gamzenur A. (20), hastane çıkışında Yunus Emre Ç. tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını öne sürdü. Mağdur kadın, yaşadıkları hakkında ilk kez konuşarak zanlının tutuksuz yargılanmasından dolayı kendisi ve başka kadınlar için endişelendiğini söyledi. Olay, sosyal medyada büyük tepki topladı. Gamzenur A.'nın avukatı pandemi nedeniyle kasım ayına ertelenen duruşmayı beklediklerini söyledi.

Olay, 6 Kasım 2019 tarihinde Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi'nde meydana geldi. Gamzenur A., yaya olarak evine giderken yolda yaralı Yunus Emre Ç.'yi gördü. Gamzenur A., kendisinden yardım isteyen Yunus Emre Ç.'yi yakındaki özel bir hastaneye götürdü. Hastaneden çıktıktan sonra Yunus Emre Ç. ile Gamzenur A. bir süre birlikte yürüyüp, sohbet etti. İddiaya göre Yunus Emre Ç. evinin önüne geldiğinde, Gamzenur A.'nın ağzını kapatıp, sürükleyerek içeriye götürdü.

EVDEN ZAR ZOR KAÇTI

Kendisine 3 kez cinsel saldırıda bulunulduğunu öne süren Gamzenur A., sabah saatlerinde Yunus Emre Ç.'nin bir boşluğundan yararlanarak, evden kaçtı. Olayın ardından bir arkadaşının evine giden Gamzenur A., bir süre sonra Emek Polis Merkezi'ne giderek, şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Yunus Emre Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yunus Emre Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"BAĞIRDIM AMA SESİMİ KİMSE DUYMADI"

Olayın ardından savcılıkta ifade veren Gamzenur A., "Yunus Emre Ç.'yi yolda yaralı gördüm, yardım ettim. Hastaneden çıktıktan sonra biraz yürüdük. Bir evin önüne geldiğimizde bana içeride bir şey olduğunu söyledi. Sonra aniden ağzımı kapatarak, beni apartmana sürükledi. Bağırdım ama kimse duymadı. Sonra beni kapısı açık olan bir eve sürükledi. Tekrar ağzımı kapatıp beni yatak odasına götürdü. Benim kıyafetlerimi çıkarmaya başladı. Boynumu sıktığı için bayıldım. Uyandığımda benimle cinsel ilişkiye giriyordu. Engel olmaya çalıştım, fakat gücüm yetmedi. Beni bırakması için yalvardım ama beni yatak odasına götürüp tekrar tecavüz etti. Ardından evden gitmek için yine yalvardım. Bana boş bir kağıda imza atmamı söyledi, ama kabul etmedim. Sabah saat 06.00 sıralarında bir boşluktan yararlanıp evden kaçtım. Beni evime kadar takip edip tehditlerine devam etti. Çok bağırdım ama kimse sesimi duymadı" dedi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yunus Emre Ç., savcılıkta verdiği ifadesinde ise şunları söyledi:

"Gamze kendi rızasıyla evime geldi. Bir süre sohbet ettikten sonra konu cinselliğe geldi ve ilişkiye girdik. İlişkinin ardından evden çıkıp gitti. Zorla hiçbir şey yapmadım. Kimseyi tehdit etmedim. Olaydan sonra Gamze'ye maksadının ne olduğunu öğrenmek için mesaj attım. Yuvam yıkılmasın istedim. Suçlamaları kabul etmiyorum".

İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: 'Yaşadıklarımı kimse yaşamasın'

TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Yunus Emre Ç. hakkında 'Nitelikli cinsel saldırı ve cebir, şiddet, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak' suçlarından 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Yunus Emre Ç.'nin tutuksuz olarak yargılanması devam ederken zor günler geçirdiğini söyleyen Gamzenur A., sesini duyurmak için yaşadıklarını bir sosyal medya hesabına yazdı.

SOSYAL MEDYA AYAĞA KALKTI

Sosyal medya hesabının Gamzenur A.'nın yazdıklarını paylaşmasının ardından birçok kişiden Yunus Emre Ç.'ye tepki yağdı. Gamzenur A.'nın, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdüğü Yunus Emre Ç.'nin tutuklanmasını istendi.

"YAŞADIĞIMI KİMSE YAŞAMASIN"

Yunus Emre Ç.'nin tutuksuz yargılanması nedeniyle korktuğunu belirten Gamzenur A., olayın ardından psikolojik tedavi gördüğünü söyledi veilk defa konuştu. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşadığım şeyi hiç kimsenin yaşamasını istemiyorum. Yaşadığım olay şikayetim üzerine yargıya yansıdı, o sebeple detaylı anlatamayacağım. Fail tutuksuz yargılanıyor ve yakın çevremde yaşıyor. O nedenle kendimin ve başka kadınların güvende olduğunu hissetmiyorum. Hayata ilişkin hayallerim, umutlarım, hedeflerim vardı, ama şu anda uyuyamıyorum. Toplu taşıma kullanamıyorum. Kalabalık alanlara karışamıyorum. Psikolojik tedavi görüyorum. Hayatımı, yaşadıklarımı yaşayan hiçbir kadın gibi planlamadığım bir gerçek. Failin tutuklanmasını ve başka kadınlara zarar vermesini engellemek istiyorum. Adalet istiyorum. Bu konuda ihmalkar davranan herkes hakkında gerekeni yapacağız."

TOPLUMUN KANAYAN YARASI

Gamzenur A.'nın avukatı Ezgi Parıldar Beyaz ise, "Müvekkilimin yaşadığı olay, derin, üzücü ve toplumu da kanatan bir konu. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma görülüyor. 4 Kasım'da ikinci celse görülecek. Pandemi sebebiyle duruşmalar yapılamadı. Bu nedenle ikinci celseyi bekliyoruz. Bizim amacımız sanığın tutuklu yargılanmasını sağlamak. Şu anda tutuksuz yargılanıyor. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: 'Yaşadıklarımı kimse yaşamasın'

GAMZENUR'A DESTEK

Gamzenur A.'ya daima destek olduklarını belirten Bursa Kadın Meclisleri Temsilcisi Cemile Boncuk ise, şiddetin ve cinayetlerin durmasını istediklerini belirterek, "Gamzenin yaşadığı olaya elbette çok öfkeliyiz" diye konuştu.

İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: 'Yaşadıklarımı kimse yaşamasın'
İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: 'Yaşadıklarımı kimse yaşamasın'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İyilik yapmak isterken umutları söndü! Cinsel saldırıya uğrayan Gamzenur: Yaşadıklarımı kimse yaşamasın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu
    18:47 Öğrenciler Hatay'daki kardeşleri için iftar sofrası kurdu

    Düzce Üniversitesi öğrencileri, deprem sebebiyle hasar alan Hatay'ın Samandağ ilçesindeki okulu yenilemek için iftar sofrası kurdu. Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri, burslarından artırdıkları paralarla iftar sofrasına destek oldu. Okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için düzenlenen etkinliğe Düzceli iş adamları da destek verdi. Elde edilen gelirle 10-14 Mayıs tarihleri arasında bölgeye gidilerek okul yenileme çalışmaları yapılacak.

  • Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu
    18:45 Burdur'da Salda Gölü yakınlarında bir restoranda ölü bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Salda Gölü yakınlarındaki eski bir restoranın havuzunda bir kişinin ölü olarak bulunduğu bildirildi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ceset, otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

  • Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu
    18:45 Yol verme tartışmasında kafa attı, yediği yumrukla nakavt oldu

    Esenyurt'ta yol verme kavgasında çıkan anlaşmazlıkta bir adam, arkadaşının tartıştığı kişiye kafa attı. Olaya başka bir adam yumrukla müdahale edince ortalık karıştı. Yaşanan o anlar ise kameraya yansıdı.

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.

  • AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı
    18:41 AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde gafa imza attı

    AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Sultanbeyli'deki mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin önceki yerel seçimlerde yüzde 59,04'le kazandığı ilçe için 'Sultanbeyli'de fetret dönemini bitirecek miyiz?' dedi.


Advertisement