Cinsel Taciz Mağduru Küçük Kızın İntiharı Kovuşturulmadı (2) - Son Dakika
Güncel

Cinsel Taciz Mağduru Küçük Kızın İntiharı Kovuşturulmadı (2)

Cinsel Taciz Mağduru Küçük Kızın İntiharı Kovuşturulmadı (2)

Chp'li BARIŞ YARKADAŞ, MECLİS'E TAŞIDI Antalya'da uğradığı cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi.

06.01.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'li BARIŞ YARKADAŞ, MECLİS'E TAŞIDI

Antalya'da uğradığı cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son verdi. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, intihar eden çocuğu Meclis'e taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cinsel istismarın ruh sağlığını bozacak mahiyette olmadığı yönünde rapor verilen 15 yaşındaki Rüya Duman, rapordan 10 gün sonra yaşamına son vermesini gündeme getirdi. Yarkadaş, AKP'lilerin tepki gösterdiği konuşmasında "Antalya Adli Tıp Kurumu'nda Hüseyin Üzmez'leri koruma geleneği devam ediyor. Bu çocuğun ölümünden siz sorumlusunuz" ifadesini kullandı.

RAPORLAR NEDEN BUHARLAŞTI?

MHP'nin "Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Kurulsun" önergesi üzerine söz alan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, " Türkiye'deki kayıp çocukların sayısı, AKP'nin ifade ettiği üzere 800 değil, yedi bindir" dedi. CHP'li vekil, "AKP rakamların yükseldiğini görünce, her yıl bu konuda rapor açıklayan Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi'nin çalışmalarını durdurdu. Daire'nin açıkladığı raporlar, 2012 sonrası buharlaştı. Daire, kayıp çocuk sayısı fazla olduğu için rapor hazırlamıyor" ifadesini kullandı.

'IŞİD'E KARŞI HİÇBİR ŞEY YAPILMIYOR'

Bir çok çocuğun terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığını, ailelerin her gün CHP milletvekillerini arayarak dert yandığını da belirten Yarkadaş, "Aileler polise bilgi verdiklerini söylüyor. Polisin ise herhangi bir çaba göstermediğinden dert yanıyor. Bu bile, sizin kayıp çocuklar konusunda hassas olmadığınızın göstergesidir" dedi.

AKP'nin 2013 yılında kurulan Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu'nu işlevsiz hale getirdiğini de belirten Yarkadaş, komisyonda görev alan AKP'li Halide İncekara'nın gazetelere yansıyan sözlerini okudu. İncekara'nın, kayıp çocuklarla ilgili olarak hükümetin duyarsız kalmasından şikayet ettiğini belirten Yarkadaş, "Sizin arkadaşınız bile bunu itiraf etmiş" dedi.

'ADLİ TIP NEYE HİZMET EDİYOR?'

Konuşmasını, "Sadece kayıp çocuklardan bahsetmeyelim; bir de yaşarken kaybedilen çocuklarımızı konuşalım" diye sürdüren Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı: "AKP zihniyetinin, yaşarken öldürdüğü çocuklarımız var. İşte bunlardan biri... Antalya'da az önce bir çocuk intihar etti. 15 yaşındaki çocuk, bir adam tarafından alıkonuluyor, bir bodruma götürülüyor ve tacize uğruyor. Şahıs, ihbar sonucu gözaltına alınıyor. Savcı, Adli Tıp'tan gelen rapor sonucu, herhangi bir soruşturmaya gerek görmediğini söylüyor ve soruşturma açmıyor. Dosyayı da kapatıyor. Savcının, herhangi bir soruşturma açmaması, bu çocuğu intihara sürükledi."

'BU TAM BİR KEPAZELİKTİR!'

AKP'li vekillerin, "Bizimle ne ilgisi var, AK Parti ile ne ilgisi var?" itirazı üzerine cevap veren Yarkadaş, "Hukukla herhangi bir ilginiz olmadığı, hukuku ayaklar altına aldığınız için, bilmezsiniz. Anlatayım" dedi. Yarkadaş, "Bu savcı, Adli Tıp'ta devam eden Hüseyin Üzmezleri koruma geleneğinin sonucu yazılan rapora göre hareket ediyor. Adli Tıp'ta kepaze bir rapor yazılıyor. Çocuğun ruh sağlığının bozulmadığı söyleniyor. Oysa ki; rapor böyle gelse bile, hürriyeti tahdit ve alıkonma dolayısıyla soruşturma açılmalıydı" ifadesini kullandı.

ADALET BAKANI'NA ÇAĞRI

Adalet Bakanı'na kürsüden çağrıda bulunan Yarkadaş, "Bu raporlar, bu kepazelikler Adli Tıp'ı yandaşlaştırmanın sonucudur. Gelin bu çocuğun ölümü karşısında sessiz kalmayın. 15 yaşındaki bu çocuk, hepimizin çocuğudur. Bu ölümle ilgili derhal soruşturma açılmasını sağlayın" çağrısında bulundu. Yarkadaş, AKP'nin son dönemde terörle mücadale adı altında, bölge halkına tecrit uyguladığını da belirterek, "Terörle mücadele ediyorum adı altında 52 çocuğun ölümüne yol açıldı. Suriyeli çocuklar, sizin yüzünüzden bu ülkede dilenci haline getirildi. Bütün bunlardan sorumlusunuz. Bu utanç sizindir" dedi.

'CUMHURİYET ÜZERİNDEN GÖZDAĞI VERİLİYOR'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, konuşmasında Cumhuriyet Gazetesi İzmir Muhabiri Hakan Dirik'in yaptığı bir haberden dolayı Cinayet Bürosu'na çağrıldığını belirtti. Yarkadaş, Bu tavır, gazetecilere hakarettir ve gözdağıdır" ifadesini kullandı ?

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cinsel Taciz Mağduru Küçük Kızın İntiharı Kovuşturulmadı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement