Cinsel Taciz ve Saldırı Karşı İşbirliği Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Cinsel Taciz ve Saldırı Karşı İşbirliği Çalıştayı"

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırı Karşı İşbirliği ve İletişim Gurubu Çalıştayı" Van'da başladı.

11.05.2018 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen "Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırı Karşı İşbirliği ve İletişim Gurubu Çalıştayı" Van'da başladı.

Türkiye'deki 23 üniversiteden kadın öğretim üyelerinin katıldığı çalıştay, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ev sahipliğinde Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Çalışıtay'ın açılışında konuşan YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, taciz ve saldırıları önlemek veya en aza indirmek amacıyla üniversite olarak yönerge çıkarttıklarını belirtti.

Kazankaya, fakülte ve yüksekokullarda farkındalığın yaygınlaştırılması, taciz sayılabilecek davranışların önlenmesi ve mağdurların desteklenmesi amacıyla çeşitli faaliyetler yürüttüklerini aktardı.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölüm ve Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Yıldız Ecevit ise, toplumsal cinsiyet eşitliğinin anaakımlaştırılmasıyla ilgili sunum yaptı.

Cinsel taciz ve saldırılara karşı üniversitelerin son yıllarda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Ecevit, YÖK'ün de 2015 yılından sonra bu alanda değerli çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

YYÜ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Sema Sancak da, hem ilde hem de ilçelerde seminerler düzenleyerek cinsel taciz ve saldırılara karşı mücadele ettiklerini ifade etti.

Çalıştay, "Üniversitelerimizde cinsel taciz ve saldırıyla mücadele ederken elde ettiğimiz kazanımlar nelerdir" başlıklı oturumla devam etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cinsel Taciz ve Saldırı Karşı İşbirliği Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement