'Cinsel Terapi' İlişkinizi Kurtarabilir - Son Dakika
Yaşam

'Cinsel Terapi' İlişkinizi Kurtarabilir

\'Cinsel Terapi\' İlişkinizi Kurtarabilir

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uz.Dr.Taner Canatar, ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on kadından sekizinin ve her on erkekten yedisinin hayatının belli bir döneminde cinsel sorunlar yaşayabildiğini söyledi.

06.07.2013 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on kadından sekizinin ve her on erkekten yedisinin hayatının belli bir döneminde cinsel sorunlar yaşayabildiğini söyledi.

CİSED Adana Şube Başkanı Uz. Dr. Taner Canatar, ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on kadından sekizinin ve her on erkekten yedisinin hayatının belli bir döneminde cinsel sorunlar yaşayabildiğini söyleyerek mevcut sorunların hayatı çekilmez bir hale getirdiğini ve çiftin ilişkisini monotonlaştırdığını bunların yanında ilişkilerde sorunlar çıkardığını belirtti. Böyle bir durumda çiftlerin nereye başvurmaları gerektiğini bilmediğinin altını çizen Canatar, cinsel terapi hakkında bilgiler vererek "Bireylerin cinsellik alandaki sorunlarının çözümünü, cinsel ve ruhsal sağlıklarının geliştirilmesini ve korunmasını amaçlayan tekniklerin genel adıdır. Cinsel işlev bozukluklarından dolayı bozulan ruhsal dengeyi sağlamak, eğitim vermek, düşünce ve duygu alışverişi kurmak, çiftlerin veya bireylerin kendilerini tanımalarını sağlamak, cinsel çatışmaları çözümlemek, bu çatışmalardan doğan kaygı ve gerginlikleri azaltmak, çiftler arasındaki ilişkileri iyileştirip olgunlaştırmak için kullanılan tüm teknik ve yöntemlere cinsel terapi diyebiliriz. Diğer bir değişle, cinsel terapiye, zihinsel ve duygusal sorunları olan ve bu sorunlarla baş etme güçlüğü yaşayan kişilere belli bir amaç ve plan doğrultusunda belli teknik ve yöntemlerin uzman kişilerce uygulandığı profesyonel bir yardım hizmeti süreci de diyebiliriz. ya da cinsel terapi zihinsel ve duygusal sorunları olan kişilerle zihinsel ve duygusal bağlantı kurularak yürütülen tedavi etme bilim ve sanatıdır" dedi.

Canatar, cinsel terapinin, cinsel hayatlarıyla ilgili problem ve endişeleri olan birey ve çiftlere özel danışmanlık hizmeti olduğunu ifade ederek, "Cinsel terapi alan kişilere danışan, cinsel terapi yapan terapistlere 'cinsel terapist' denir. Danışanların tamamen yabancı olan biriyle cinsel problemleri ile ilgili konuşması oldukça korkutucu görünebilir. Bu yüzden gelen danışanların işini kolaylaştırmak konusunda cinsel terapistler oldukça iyi eğitim almışlardır" diye konuştu.

CİNSEL TERAPİDE NE YAPILIYOR?

Cinsel terapilerde neler yapıldığını da anlatan Dr.Canatar, "Bir çok insan cinsel terapi esnasında ne yapıldığıyla ilgili endişeler yaşamaktadır. Danışanlar cinsel terapi esnasında kıyafetlerini çıkartmazlar, soyunmazlar, ofiste ilişkiye girmezler ya da bir şey ispat etmek zorunda değillerdir. Terapi odasında yapılan tek şey konuşmaktır. Cinsel terapi aşamasında danışanın veya çiftin yaşantısı, geçmişi, geçmişteki birliktelikleri, genel olarak cinsel hayatı, partneri ile uyumu gibi cinsel sorunlara neden olabilecek alt başlıklar saptanmaya çalışılır" şeklinde konuştu.

Yapılan tıbbi araştırmalar sonucu elde edilen verilere göre, cinsel sorunların en sık görülen nedeni cinsel bilgisizlik olduğu vurgulayan Canatar, "Cinsel terapinin ilk evrelerinde danışanlara cinsel ilişki, cinsellik ve cinsel organlarla ilgili bilgiler verilerek bilişsel yeniden yapılandırma yapılır. İlişkideki mevcut iletişim sorunları çözümlenir ve danışanların ilişkisi flört havasına sokulur. Ardından danışanların sağlıklı ve mutlu bir cinsel yaşam sürmelerini engelleyen duygularıyla bağlantıya geçmeleri ve onları söze koymaları sağlanır. Daha sonra ise danışanların önce bireysel olarak kendi vücutlarını tanımalarına, daha sonra çift olarak birbirlerinin vücutlarını tanımalarına yönelik aşk oyunları adında çalışmalar yapılır. Buradaki amaç, cinsellikle ilgili önceden gelen yanlış ve eksik bilgilerin temizlenmesi ve yerine doğru bilgilerin getirilmesidir" şeklinde konuştu. Aşk oyunlarının kişisel farkındalığın, cinsel bilgi ve becerilerin gelişmesine katkıda bulunulduğunu kaydeden Canatar, "Aynı zamanda danışanların bedenlerini duyusal ve cinsel uyaranlara tepki vermek üzere tekrar programlar ve spesifik problemlerle baş etmelerine yardımcı olur" dedi.

Cinsel sorunların çözümünde cinsel terapiste başvurmanın önemine değinen Dr. Canatar, "Cinsel sorunlar kader değildir. Cinsel işlev bozukluklarının yüzde 100'e yakın oranda tedavisi vardır ve kişiye ya da çifte özel cinsel terapidir. Kişiler cinsel hayatlarından memnun değillerse ya da kendi kendine geçmeyen bir probleme sahiplerse cinsel terapi tam da ihtiyaç duydukları bir tedavi olabilir. Çünkü cinsel terapiste başvurmak çözümün yarısıdır" diye belirtti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 'Cinsel Terapi' İlişkinizi Kurtarabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar
    23:33 Lüks restoranda garsona asker üniforması giydirip servis yaptırdılar

    İstanbul'da lüks bir restoranda çekildiği öne sürülen görüntüler infiale yol açtı. Yabancı bir şahsa ait lüks restoranda, şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki çekti.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.

  • Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı
    23:02 Kuşadası'nda Kruvaziyer Gemisi İskeleye Çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle gemide ve iskelede maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Olay, cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.


Advertisement