Cinsel Yollarla Korunmada Toplum Bilinçsiz - Son Dakika
Güncel

Cinsel Yollarla Korunmada Toplum Bilinçsiz

Cinsel Yollarla Korunmada Toplum Bilinçsiz

Bir prezervatif markasının yaptığı araştırmalara göre, cinsel yollarda korunma konusunda insanların bilgisiz olduğunu ortaya çıktı.

19.06.2012 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir prezervatif markasının yaptığı araştırmalara göre, cinsel yollarda korunma konusunda insanların bilgisiz olduğunu ortaya çıktı.

Bir prezervatif markasının RadissonBluBosphorus Hotel'de gerçekleştirdiği toplantıda, cinsel davranış ve tutumları anlamak üzere gerçekleştirdikleri bilimsel araştırmanın ilgi çekici sonuçlarını açıkladı. Toplantıda konuşma yapan Pazarlama Direktörü Gelincik Onan, "Prezervatif pazarı 85 milyon TL büyüklüğünde. Pazar Euro bazında her yıl yüzde 2 ile yüzde 7 seviyesinde büyüme gösteriyor. 2011 yılında da bu büyüme yüzde 7 civarında oldu. Türkiye'de cinsel hayata aktif 18 yaşından büyük tüketicilere baktığımızda prezervatif kullanma oranı sadece yüzde 12 ve yıllık kişi başına tüketim 3-4 adet. Bu Avrupa'da diğer ülkelere göre dörtte bir oranda. Son dönemde yaptığımız araştırmalarda kent nüfusunu temsil eden bin 370 kişiye sorduk. Bu kişiler cinsel hayatı aktif 18 ile 40 yaş arasında. Hem kadınlarla hem de erkeklerle konuştuk. Prezervatif kullananlar ve kullanmayanlar olarak iki grupta araştırmayı değerlendirdik. Öncelikle prezervatif 2 amaç için kullanılıyor. Birincisi cinsel yollarla geçek hastalıklardan korunmak için ikincisi ise doğum kontrol için" dedi.

Prezervatif kullanmayanların prezervatif kullananlar kadar hastalılardan korktuğunu belirten Onan, cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında AIDS ve bel soğukluğu hastalığının ilk sırada olduğunu ifade etti.

Prezervatif hem kullanmıyorsunuz hem de hastalıklardan korkuyorsunuz diye sorulduğunda çok ilginç cevaplar aldıklarını ifade eden Onan, en ilginç cevaplardan birinin de "Tanığım kişilerle beraber oluyorum" cümlesinin olduğunu söyledi.

Cinsel hastalıklardan korunmanın tek yönteminin prezervatif kullanmak olduğunu ifade eden Gelincik Onan, şunları söyledi;

"Diğer yandan yüzde 39'u cinsel yollarla bulaşan hastalıklardan korunmak için doğum kontrol hapı ve geri çekme yönetimin kullandıklarını söylediler. Bu her iki yöntem de cinsel hastalıklardan korunma yöntemi değil. Tek yöntemi var o da prezervatif kullanmak. Bu araştırmaları gördüğümüzde cinsel sağlıkla ilgili insanları bilgilendirmemiz için daha çok yolumuzun olduğunu gördük. İnsanların prezervatif kullanmama sebeplerini de sorduk. Farklı sebepler çıktı ama sebeplerin çoğu psikolojik ve sosyal sebepler. Çok küçük oranda da ürünün kullanımı konusunda sorunlar var. Psikolojik ve sosyal sebeplere gittiğimizde 3 tane konu başlığı var. Onlardan bir tanesi prezervatiflerin kullanma esnasında hazzı azaltması, yüzde 40'ı bu sebeplerden dolayı kullanmıyor. Yüzde 20'lik bir kesim ise ilişkiye ara verildiğinden bahsediyor yüzde 18'i ise konsantrasyon kaybı yaşadığını belirtiyor."

Daha sonra yeni ürünleri tanıtan Onan, yeni ürünün daha kolay açılıp kapandığını ve kullanımının daha kolay olduğunu söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cinsel Yollarla Korunmada Toplum Bilinçsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti
    20:11 Edirne'nin Tava Ciğer Elçisi Bahri Dinar Vefat Etti

    Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin meşhur lezzeti tava ciğeri ve şehri tanıtmak için yaptığı çalışmalarla bilinen Dinar'ın vefat haberi, Edirnelileri derin bir üzüntüye boğdu. Cenaze törenine birçok önemli isim katıldı ve Bahri Dinar için duygusal açıklamalar yapıldı.

  • 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu:
    20:06 2023 Yılı Faaliyet Raporunu Meclise'e Sunan İmamoğlu: "5 Yıl Boyunca, Tam 1.019 Teftiş ve İncelemeden Alnımızın Akıyla Çıktık"

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı ‘Faaliyet Raporu Sunumu’nu gerçekleştirdi. Önceki dönem görev süreleri boyunca, belirli kişi ve grupları koruyup, kollama anlayışı içerisinde olmadıklarını, bundan sonra da olmayacaklarını vurgulayan İmamoğlu, “Ne yaptıysak, hukuk ve dürüstlük içerisinde yaptık. O nedenle, 5 yıl boyunca, tam 1.019 teftiş ve incelemeden alnımızın akıyla çıktık. Ülkemizin tarihinde, hiçbir belediyeye karşı böylesine bir teftiş dönemi ve teftiş süreci yaşatılmamıştır. Bu bir rekordur” dedi.


Advertisement