Cinselliğin Bilinmeyen Faydaları - Son Dakika
Yaşam

Cinselliğin Bilinmeyen Faydaları

Cinsellik, hem fiziksel hem zihinsel olarak vücudunuzu dengede tutmanızı sağlıyor.

21.09.2016 18:46  Güncelleme: 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sevgi dolu bir ilişkide, belirli bir sıklıkta aktif cinsel hayatına sahip olmanın aynı zamanda psikolojik ve fiziksel sağlık için de birçok faydası var.

SEVGİYİ BESLER

Cinsellik, çiftlerin ilişki dengesine, psikoloik iyilik haline tam destek olur. Birbirlerini arzulayan çiftlerin birbirlerine toleransı, anlayışı daha yüksek olur. Sorunlar derinleşmez ve çiftler arasındaki sevgiyi besler.

LİBİDONUZU ARTTIRIR

Kullanılmayan uzuvlar zamamnla körelir, tıpkı uzun süre üzerine oturduğunuz bacağınızın uyuşması gibi... Bacağınızı hareket ettirdikçe uyuşukluk geçer ve normal yürürsünüz. Daha canlı ve renkli bir cinsel yaşamın özlemini mi duyuyorsunuz? Öyleyse antreman yapmalı ve birlikte oldukça cinsel enerjinizin uyanıp geleneceğini hatırlamalısınız. İlişkiye girmek cinsel yaşamınızı daha iyi hale getirecek ve libidonuzu arttıracaktır.

KADINLARDA ÖZGÜVENİ BESLER

Sevdiği erkek tarafından arzu edilen bir kadın olduğunu hissetmek kadınlar için çok önemlidir. Evliliklerde kocasıyla kaliteli cinsel hayata sahip olan kadınlar daha güvenli hisseder kendini. Beğenildiğini, arzulandığını bilmek ciddi bir ihtiyaçtır ve ilişkide depresif duygulara karşı kadını daha güçlü kılar.

KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR

Araştırmalarda seks yapmak ve düşük kan basıncı arasında bir ilişki olduğu saptanmıştır.Özellikle cinsel ilişki sistölik kan basıncını ya da diğer bir deyişle büyük tansiyonu düşürüyor. Tansiyonunuzu ölçtürdüğünüzde ilk çıkan rakam sistolik kan basıncınızdır. Bu ise kendinizi daha rahat ve daha dengeli, sağlıklı hissetmenizin koşullarından biri...

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIR

Sağlıklı bir cinsel yaşam kalbiniz için faydalıdır. Kalp atış hızınızı arttırmanın çok iyi bir yolu olmasının yanı sıra, ilişkiye girmek vücudunuzdaki östrojen ve testosteron seviyelerinin de dengede kalmasına yardımcı olur.Bu hormonlardan birinin seviyesi düşük olduğunda osteoporoz (kemik erimesi) ve hatta kalp hastalığı gibi sağlığınızla ilgili birçok problem yaşamaya başlarsınız. Sık sık birlikte olmak, bu sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına engel olabilir. Yapılan bir araştırmada haftada iki kez ilişkiye giren yapan erkeklerin daha nadiren birliktelik yaşayanlara göre kalp hastalıklarından ölme riskinin yüzde 50 daha az olduğu sonucuna varılmıştır.

DAHA İYİ UYUMANIZI SAĞLAR

İlişkiye girdikten sonra güzel uyursunuz, bunun bir sebebi var. Orgazmdan sonra rahatlama ve uyku hissine sebep olan prolaktin hormonu salgılanır. Cinsel rahatlamayla birlikte uykuya geçiş kolaylaşır ve sabah dinç ve enerjik uyanırsınız.

STRESİ AZALTIR

Partnerinize yakın olmak sizdeki stres ve gerginlik hislerini azaltır. Dokunmak, sarılmak gibi birlikte olmak gerginliği dağıtır. Sevdiğiniz insana dokunmak ve ona sarılmak vücudunuzdaki doğal "kendini iyi hissetme hormonunun" yani serotonin salgılanmasına sebep olur. Cinsel olarak uyarılmak beyinde zevk alma ve ödül sistemini harekete geçiren bir kimyasal salgılanmasını sağlar.

Cinselliğin Bilinmeyen Faydaları

Son Dakika Yaşam Cinselliğin Bilinmeyen Faydaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Zeliha Doğru: Çok güzel ve faydalı 0 0 Yanıtla
  • İsimsiz : Terbiyesizler 0 0 Yanıtla

Advertisement