'Çıplak Silah'ın 'Güldüren Yüzü' Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

'Çıplak Silah'ın 'Güldüren Yüzü' Hayatını Kaybetti

\'Çıplak Silah\'ın \'Güldüren Yüzü\' Hayatını Kaybetti

-kanadalı Aktör Leslıe Nıelsen Öldü

29.11.2010 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-KANADALI AKTÖR LESLIE NIELSEN ÖLDÜ

"Çıplak Silah" film seri ile izleyicilere kahkahalar attıran Kanada doğumlu Amerikalı aktör Leslie Nielsen, 84 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir zatürree tedavisi gören Nielsen'in tedavisinin sürdüğü hastanede hayatını kaybettiği açıklandı. 1950'lerde Hollywood ile tanışan Nileson bir çok komedi filmi ile izleyicilerin hafızasına kazınmıştı.

BİYOGRAFİSİ

11 Şubat 1926?da dünyaya gelen Leslie Nielsen, "Çıplak Silah" serisindeki Frank Drebin, "Uçak" fimindeki Dr. Rumack ve "Korkunç Film" serisindeki Başkan Harris rolleriyle dünya çapında tanınan bir aktördü. Nielsen?in oyunculuk kariyerinin başlangıcında çok çeşitli film türlerinde rol alsa da, en büyük başarılarına aralarında "Uçak -Airplane" ve "Çıplak Silah-The Naked Gun" gibi komedi serilerinin yer aldığı filmlerdeki komedi yeteneğiyle ulaştı. Kariyerinin ilk yıllarında dramatik rollerde kamera karşısına geçti. Komediye geçiş yapmadan önce oynadığı filmler arasında "Yasak Gezegen-Forbidden Planet" adlı bilimkurgu filmi klasiği ile deprem dalgalarının kurbanı olan dev gemi kaptanı rolünde oynadığı "Poseidon Macerası-The Poseidon Adventure" gibi yapımlar vardı.

1980 yılında oynadığı "Uçak-Airplane" ise Nielsen?in kariyerinde tam anlamıyla bir dönüm noktası oldu. O filmde oynadığı doktor rolü sayesinde film eleştirmeni Roger Ebert?in deyimiyle "Parodilerin Laurence Olivier?si" sıfatıyla ödüllendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Çıplak Silah'ın 'Güldüren Yüzü' Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement