Erdoğan'ın Ziyaretinden 1 Hafta Sonra Çipras'tan Müftülük Atağı - Son Dakika
Dünya

Erdoğan'ın Ziyaretinden 1 Hafta Sonra Çipras'tan Müftülük Atağı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Batı Trakya'da müftüler konusunda Yunanistan'ın bazı adımlar atacağının işaretini verdi.

16.12.2017 09:41  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyarette gündeme getirdiği, Batı Trakya'daki Müslüman azınlıklara Yunanistan tarafından atanan müftüler konusunda, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan önemli bir açıklama geldi. Çipras, Batı Trakya'da müftüler konusunda Yunanistan'ın bazı adımlar atacağının sinyalini verdi.

"DURUM DEĞİŞMELİ"

Yunanistan Başbakanı Çipras, AB zirvesinden sonra yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın atadığı müftüler konusunda bazı adımlar atması gerektiğini savundu ve bu durumun değişmesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'ın Ziyaretinden 1 Hafta Sonra Çipras'tan Müftülük Atağı

"BİZE YAKIŞMIYOR, ZAMAN İÇİNDE OLACAK"

Çipras, "Bu durum ne bize yakışır, ne de azınlığın kendini rahat hissetmesini sağlar. Bunun ne Türk-Yunan ilişkileri ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisi var. Yarın olacak demiyorum, zaman içinde olacak ama Yunan devletinin tanıdığı dini liderler, azınlık tarafından kuşku ile karşılanmamalı" dedi.

BAKAN DA KONUŞTU

Müftü seçimi konusunda Yunanistan Eğitim Bakanı Kostas Gavroğlu da açıklamalarda bulundu. Yunan parlamentosu televizyonuna açıklama yapan Gavroğlu, "Müftüleri kimlerin seçeceği çok önemli. Patriği İstanbul'daki Rumlar ya da din adamları seçmiyor. Sen Sinod Meclisi üyeleri seçiyor" dedi.

Erdoğan\'ın Ziyaretinden 1 Hafta Sonra Çipras\'tan Müftülük Atağı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Erdoğan'ın Ziyaretinden 1 Hafta Sonra Çipras'tan Müftülük Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement