Çırak: "Camiye Kimin Karşı Olduğunu Halk Çok İyi Biliyor" - Son Dakika
Yerel

Çırak: "Camiye Kimin Karşı Olduğunu Halk Çok İyi Biliyor"

Çırak: "Camiye Kimin Karşı Olduğunu Halk Çok İyi Biliyor"

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in “Cami onarımına karşı çıkıyorlar” şeklindeki iddiasına tepki göstererek, “Bu halk kimin camiye karşı olduğunu çok iyi biliyor” dedi.

13.12.2016 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in "Cami onarımına karşı çıkıyorlar" şeklindeki iddiasına tepki göstererek, "Bu halk kimin camiye karşı olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

Çırak, yaptığı açıklamada, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in 9 Aralık 2016'da yapılan meclis oturumunun ardından basına "AK Parti cami onarımına karşı çıktı. AK Parti camiye karşı" gibi talihsiz bir açıklama yaptığını ifade etti. Konunun bilinçli olarak çarpıtıldığını belirtenÇırak, "Öncelikle meclis gündemine bakıldığı zaman hiçbir yerde 'Karataş ilçesindeki bir köyün yıkılan minaresinin yapımı için yardım yapılması' diye bir gündem maddesi görülmemektedir. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in meclis oturumu bittikten sonra gazetecileri çağırarak 'AK Parti grubunun minare yapım işine hayır oyu verdi. AK Parti cami onarımına karşı çıktı' şeklindeki sözleri tribünlere yönelik açıklamalardır" dedi.

Başkan Ramazan Çırak, şöyle devam etti:

"AK Parti cami yapımına karşı olması bir tarafa tam aksine Türkiye'deki tüm inanç ve düşüncelerin, mensupların, yaşandığı ve temsil edildiği (cami, mescit, cemevi, vakıf, dernek vs) ibadetlerini yapabilmeleri ve kendilerini ifade edebilmeleri için her zaman her türlü desteği vermiş bir partidir. Nitekim önceki belediye başkanı Yıldıray Arıkan döneminde ilçemiz 100. Yıl Mahallesi'ndeki Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Cemevi'nin kalan inşaatının Çukurova Belediyesi tarafından yapılması için konu meclis gündemine geldiğinde 'evet' oyu vermiştir. Bu durum ortadayken Başkan Soner Çetin'in diğer 14 ilçeye yapacağını söylediği 16 kalem yardım içinden minare yapım işini adeta cımbızla çekerek partimiz aleyhine kamuoyunu yönlendirmeye yönelik algı yapması ucuz siyasetten başka bir şey değildir. Başkan Soner Çetin bu açıklamasıyla kendince AK Parti'yi cami ve ibadethane karşıtı göstermeye çalışmakla bizce kendi ayağına sıkmıştır. Oysa ki başkanın mensubu olduğu CHP ve onun zihniyetinin cami ve ibadethanelere nasıl baktığını tüm halkımız iyi biliyor. Çünkü 'Milli Şef' ve tek parti döneminde Türkiye'de 2 bin 815 cami bu zihniyet tarafından ahır ve müze yapılmıştır. Daha düne kadar yatıp kalkıp Taksim Camii'ne, Çamlıca Camii'ne karşı olduğunu her fırsatta dile getiren yine CHP değil midir? Ayrıca her vatandaşımız biraz araştırma yaptığında CHP'nin Türkiye'de kaç değişik yerde, kaç camiye karşı olduğunu da çok rahat görebilir. Başkan Soner Çetin'e diyoruz ki 'Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz ' kusura bakma sana bu kapıdan ekmek yok."

AK Parti grubu olarak küçük ilçelerin desteklenmesine de karşı olmadıklarını ifade eden Başkan Ramazan Çırak, şunları kaydetti:

"Ama aynı Başkan Soner Çetin'in daha düne kadar Çukurova Belediye Meclisi'nden belediye çalışanlarının maaşlarının ödenebilmesi ve bir takım belediye hizmetlerinin yapılabilmesi gerekçesiyle 2016 yılı içinde milyon Türk Lirası'nı bulan borçlanma yetkisi ve belediyeye ait çok değerli bir takım taşınmazların satılması için meclisten yetki istemiştir. Çukurova ilçemizin beklediği hizmetler ortada iken sanki Büyükşehir Belediye Başkanı gibi diğer 14 ilçeye yardım yapacağını söylemesi Başkan Soner Çetin'in kişisel ikbal beklentileri ve önümüzdeki dönemde düşündüğü Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yaptığı siyasi yatırımdan başka bir şey değildir. Buna başka kılıflar uydurmak halkı saf yerine koymaktır. Anadolu'da bir tabir vardır 'Cambaza bak cambaza' diye. Kimse kusura bakmasın, halkın vergisi ile oluşan Çukurova Belediyesi'nin kaynaklarının Başkan Soner Çetin'in Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için harcanmasına sessiz kalmayacağız. Buna müsaade etmeyeceğiz. Çukurova'nın ve halkımızın hakkını savunmaya devam edeceğiz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çırak: 'Camiye Kimin Karşı Olduğunu Halk Çok İyi Biliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement