Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı Yol Yapım Projesi Değerlendirildi - Son Dakika
Güncel

Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı Yol Yapım Projesi Değerlendirildi

Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı Yol Yapım Projesi Değerlendirildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene ilçesindeki Edirne Caddesi’nde başlatılan Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı yol yapım işi hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

19.05.2018 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene ilçesindeki Edirne Caddesi'nde başlatılan Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı yol yapım işi hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Ergene Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün, Başkan Danışmanları Şeref Çetin ile Neşat Erdoğan, Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

"Her şey güzel Tekirdağ'ımız için"

Bu tarz toplantıların çalışmaların hızlandırılması anlamında önemli olduğunu söyleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Dün Fen İşleri Dairesi ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığının, tamamlanan ve devam eden yatırımlarının değerlendirildiği kapsamlı bir toplantı gerçekleştirmiştik. Tüm çalışmalarda görevli kontrol mühendislerimiz de katıldı. Hangi aşamada olduğumuzu görmemiz açısından faydalı bir toplantı olduğunu söyleyebilirim. Bunun içerisinde Çorlu ilçesi Çırakbayırı ve Marmaracık güzergahı da vardı. Çalışmaların ne durumda olduğunu sizlerle de paylaşmak istedik. O yüzden bugün bu toplantıyı düzenliyoruz. Bu Çırakbayırı projesi, tam olarak 8 milyon liralık bir yatırım. Sadece Marmaracık güzergahı ve Çırakbayırı yolu ile sınırlı değil, 2 bölümü daha var. İçerisinde askeriyenin tarafında olan bir bölüm de vardı. Bu proje için bayağı mücadele verdik. Özellikle de askeri prosedürleri aşmak için çok uğraştık. Şartname gereği bu işin 540 günde tamamlanması gerekiyor. Burası tamamlandığında güzel bir çalışma olacak. Vatandaşlarımızın sabırlı ve hoşgörülü davranmalarını diliyorum. Çalışmaların herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Her şey güzel Tekirdağ'ımız için" ifadelerini kaydetti.

Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün ise proje kapsamında yaşanan aksaklıklara değinerek, "Bu proje, Çorlu'dan Marmaracık çevreyoluna bağlantısına kadar olan bir projeydi. Bu projenin bize problem yaratan kısmı Çırakbayırı'ydı. Öncelikli olarak orasını çözmek istedik. Maalesef orada yüzlerce kişinin ortak olduğu bir kamulaştırma problemi yaşadık. Ona şu anda devam ediyoruz, yapıyoruz. İkinci olarak da askeri alanın içerisinden geçmemiz gerekiyordu. Yaklaşık 5 bin metre oradan yer almamız lazımdı. Birtakım prosedürler burada da bize engel oldu. Bunların yanı sıra taş ve asfalt problemimiz vardı. Ama bu problemleri giderdik. Allah izin verirse pazartesi günü burada asfaltı atacağız" diye konuştu.

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel de Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışarak projenin tamamlanmasına yardımcı olmak istediklerini belirtti. Yapılan çalışmaların bölge için önemine değinen Yüksel, projenin herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çırakbayırı-Marmaracık Güzergahı Yol Yapım Projesi Değerlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı
    13:04 Elazığ'da 3 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı

    Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, 'Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık' suçundan 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir zanlı yakalandı. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı
    13:03 Yalova'dan Şırnak'a Örülen Bereler Askerlere Ulaştırıldı

    Yalova'nın Çınarcık ilçesinde yaşayan Selma Özmen'in ördüğü 39 berenin terörle mücadelede görev yapan askerlere ulaştırılması sağlandı. Bereler, Yalova İl Jandarma Komutanlığı tarafından Şırnak'taki üs bölgesine gönderildi ve askerlere teslim edildi. Özmen'in duyarlılığı askerler tarafından teşekkür edildi.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi
    13:03 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: Çok Sayıda Ambulans ve İtfaiye Ekibi Sevk Edildi

    Kırklareli'nde Metro Turizm'e ait X3362KC plakalı yolcu otobüsü Kavaklı beldesi Koru mevkisinde yoldan çıkarak devrildi. Kazanın haber edilmesi sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ekibi, ambulans sevk edildi.

  • Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor
    13:02 Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Vatandaşları Makamında Ağırlıyor

    Şehzadeler ilçesinin yeni belediye başkanı Gülşah Durbay, vatandaşların beklenti ve taleplerini doğrudan dinlemek için onları belediyede ağırlıyor. Halkın sorunlarını, önerilerini ve isteklerini yakından takip eden Durbay, şehrin gelişimine ve refahına katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmek için fikir alışverişleri yapıyor.

  • Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı
    12:57 Kaçak suç makinesi jandarmanın operasyonuyla yakalandı

    Aksaray'da cezaevi firarisi olan ve 'Kasten öldürme, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçlarından aranan ve hakkında 25 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs jandarmanın operasyonuyla yakalandı.

  • Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi
    12:57 Battalgazi Belediye Başkanı Sosyal Konut İnşaatını İnceledi

    Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, sosyal konutların yapımına devam edildiği inşaat alanında incelemelerde bulundu. Taşkın, projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı ve vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu yaşam şartlarına kavuşmalarını hedeflediklerini belirtti.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.


Advertisement