Cıté Des Arts İçin Başvuru Süresı Bir Hafta Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

Cıté Des Arts İçin Başvuru Süresı Bir Hafta Uzatıldı

Son Başvuru Tarıhı 18 Mart Cuma.

14.03.2011 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TC Kültür ve Dışişleri Bakanlıklarının himayesinde, İKSV tarafından düzenlenen " Fransa'da Türkiye Mevsimi" vesilesiyle, Paris'in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts'da yirmi yıllığına kiralanan "Türkiye Sanatçı Atölyesi", görsel sanatlar alanında çalışan sanatçılara 2019 yılına dek, iki ay ile bir yıl arasında Paris'te yaşama ve çalışma imkânı sunmaya devam edecek.

Paris Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının Mayıs-Ağustos dönemine katılmak isteyen sanatçıların başvurularını, en geç 18 Mart Cuma gününe kadar e-posta yoluyla İKSV'ye iletmesi gerekiyor. İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılan başvuruları değerlendirmekle de görevli olacak seçici kurul, Görgün Taner, Bige Örer, Banu Dicle, Leslie Riggs, Selda Asal, İnci Eviner ve Çelenk Bafra'dan oluşuyor. Seçilecek sanatçılar İKSV web sitesinden duyurulacak.

Fransa'da Türkiye Mevsimi Görsel Sanatlar Koordinatörü Çelenk Bafra ile mevsim kapsamında 'Entre-Deux' başlıklı bir sergiye imza atan SİMİT Derneği Başkanı Banu Dicle'nin geliştirdiği "Türkiye Atölyesi" kapsamında yirmi yıl boyunca Türkiye'den sanatçılar, Cité des Arts'ta kendilerine tahsis edilen atölyede yaşama, üretme, özel atölyelerden yararlanma ve yapıtlarını sergileme fırsatı bulacak. Cité des Arts'ın 4. katında yer alan 40 metrekarelik stüdyo, iki kişilik yatak odası, mutfak, banyo, sanatçı malzemeleri için mini depo ve atölyeden oluşuyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, çeşitli atölyelerle sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor. Paris'te yer alan Cité Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Çeşitli coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda Almanya'nın 20, İsviçre'nin 17, Çin'in 16, Japonya'nın 14, İran'ın 4 atölyesi bulunuyor.

Türkiye'den Komet, Ömer Uluç, Utku Varlık, Selda Asal, İdil Biret, Handan Börüteçene, Fikret Atay ve İnci Eviner başta olmak üzere, farklı kuşaklardan birçok önemli sanatçı 1965 yılından günümüze kadar, büyük ölçüde kendi girişimleriyle, Cité des Arts'ta misafir sanatçı oldu. Ancak Türkiye'nin kendine ait bir atölyesi olmaması sebebiyle, şimdiye kadar bu sayı diğer ülkelere kıyasla son derece sınırlı kaldı. İKSV tarafından yürütülen misafir sanatçı programının 2011 yılının ilk konuğu Seda Hepsev, Cite des Arts'taki çalışmalarını Mayıs ayına kadar sürdürecek.

Başvuru Şartları:

- TC vatandaşı olmak

- Başvuru tarihinde 35 yaşını doldurmamış olmak

- Daha önce Fransa'da bir kurumda bir aydan uzun süre misafir sanatçı programına (residency) katılmamış olmak

- Görsel sanatlar alanında faaliyet gösteriyor olmak

Başvuru için gerekli belgeler:

- PDF formatında sanatçı portfolyosu (İngilizce ve Türkçe, en fazla 6 MB büyüklüğünde)

- CV ve irtibat bilgileri (İngilizce ve Türkçe)

- Mayıs-Ağustos 2011 tarihleri arasındaki dört aylık süreçte Cite des Arts'ta yaşayıp çalışmasına engel olmadığını ve programa katılmaktaki amacını belirten niyet mektubu (İngilizce ve Türkçe)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cıté Des Arts İçin Başvuru Süresı Bir Hafta Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement