Cizre Belediye Başkanının Tutuklanması - Son Dakika
Güncel

Cizre Belediye Başkanının Tutuklanması

Irnak'ın Cizre İlçesinde Bir Grup, Belediye Başkanı Aydın Budak'ın Tutuklanmasını Protesto Etti. Gruba Hitaben Konuşan DTP Eşbaşkan Yardımcısı Bayram Altun, "Aydın Budak Cizre Halkının Yüzde 70'inin Oyunu Alarak Belediye Başkanı Seçilmiştir. Bugün Tutuklanan Sadece Aydın Budak Değil, Cizre Halkının Yüzde 70'idir. Bu Kararı Hukuki Değil Siyasi Bir Karardır" Dedi.

03.04.2007 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ırnak'ın Cizre ilçesinde bir grup, Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanmasını protesto etti. Gruba hitaben konuşan DTP Eşbaşkan Yardımcısı Bayram Altun, "Aydın Budak Cizre halkının yüzde 70'inin oyunu alarak belediye başkanı seçilmiştir. Bugün tutuklanan sadece Aydın Budak değil, Cizre halkının yüzde 70'idir. Bu kararı hukuki değil siyasi bir karardır" dedi.

Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın Nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmalardan dolayı dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanması protesto edildi. Budak'ın tutuklanmasın protesto etmek amacıyla belediye binasının önünde düzenlenen protesto ve basın açıklamasına, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Silopi Belediye Başkanı Muhsin Kunur, Nusaybin Belediye Başkanı Mehmet Tanhan, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı, Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Anık, Derik Belediye Başkanı Ramazan Kapar, Şenyurt Belediye Başkanı Abdulkadır Ağaoğlu, Sürgücü Belediye Başkanı Zeyniye Öner, Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam, DTP Eşbaşkan Yardımcısı Bayram Altun, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge ve çok sayıda partili katıldı.

Burada toplanan gruba hitaben bir konuşma yapan Altun, Budak'ın Cizre halkının yüzde 70'inin oyunu alarak belediye başkanı seçildiğini hatırlatarak, "Bugün tutuklanan sadece Aydın Budak değil, Cizre halkının yüzde 70'idir. Bu kararı hukuki değil siyasi bir karar olarak görüyoruz. Bunda başta hükümet olmak üzere ülkemizi germek isteyen güçler sorumludur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra bir konuşma yapan DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge ise sabırlarının sınanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Belediye Başkanı Aydın Budak, bu halkın onurudur. Bu halk bugün bu meydanda onuruna sahip çıkmıştır. DTP'li belediye başkanlarımız 4 Nisan'dan itibaren Cizre'ye gelecek ve onları binlerce kişiyle karşılayacağız. Burada dayanışma çadırı açacağız. Budak serbest bırakılana kadar binlerce insanla yürüyüş ve etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" diye kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından belediye binası önünde toplanan grup, oturma eylemi yaptı. Daha sonra bir süre sloganlar eşliğinde yürüyen grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

(ABY-FA-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cizre Belediye Başkanının Tutuklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement