Cizre'de 16 Kişinin Cenazeleri Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Cizre'de 16 Kişinin Cenazeleri Toprağa Verildi

Cizre\'de 16 Kişinin Cenazeleri Toprağa Verildi

Cizre'de 16 kişinin cenazeleri toprağa verildi ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında ölen, aralarında 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış ve çocukların da bulunduğu 16 kişinin cenazeleri, toplu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

13.09.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'de 16 kişinin cenazeleri toprağa verildi

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, 8 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında ölen, aralarında 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış ve çocukların da bulunduğu 16 kişinin cenazeleri, toplu kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cizre İlçesi'nde 4 Eylül günü saat 20.00'den, dün saat 07.00'ye kadar süren sokağa çıkma yasağı sırasında PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmalar zaman zaman şiddetlendi. Çatışmaların yaşandığı sırada ateşli silah ve normal yollardan ölenlerin de aralarında bulunduğu 16 kişi için bugün toplu cenaze töreni düzenlendi.

Şırnak ve Cizre Devlet hastanelerinde yapılan otopsilerin ardından toplu olarak alınan cenazeler sarı, kırmızı, yeşil örtüler örtülen tabutlarda bir süre ambulans ve cenaze araçlarıyla, daha sonra da Yafes Caddesi boyunca omuzlarda taşınarak Sur Mahallesi'ndeki nevruz alanına götürüldü.

Cenazeye, HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü ve Leyla Birlik'in de aralarında bulunduğu Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden gelen binlerce kişi katıldı. Selman Ağar (10), Sait Cağdavul (19), Osman Çağlı (18), Cemile Çağırga (13), Özgür Taşkın (20), Meryem Süne (53), Maşallah Edin (35), Zeynep Taşkın (18), Bünyamin İrci (15), Sait Nayci (17), Mehmet Erdoğan (75), Eşref Erdin (60), Şahin Açık (75), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Mehmet Emin Levent (21) ve Suphi Saral'ın (50) cenazeleri, cenaze aracında nevruz alanına getirilen cenazeler için toplu olarak cenaze namazı kılındı. Cenazeler, daha sonra tekrar omuzlara alınarak Cizre Asri Mezarlığı'na götürüldü ve gözyaşlarıyla burada toprağa verildi.

Öldürüldükten sonra kokmaması için derin dondurucuya konulduğu söylenen Cemile Çağırga ve hastalanarak öldüğü belirtilen 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış'ın yakınlarının feryadı yürekleri dağladı. Cenaze töreni sırasında, ilçe merkezindeki önemli noktaların önünde özel harekat timleri nöbet tuttu.

Bu arada olaylarda ölen 3 kişinin cenazelerinin ise dün gece toprağa verildiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de 16 Kişinin Cenazeleri Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement