Cizre'de Ezidi Çocuklara Psikolojik Destek - Son Dakika
Güncel

Cizre'de Ezidi Çocuklara Psikolojik Destek

Cizre\'de Ezidi Çocuklara Psikolojik Destek

IŞID'in saldırıları nedeniyle Irak'tan, Şırnak'ın Cizre ilçesine kaçan Ezidi çocuklara, yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için psikolojik destek veriliyor.

23.08.2014 17:02  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Işid'in saldırıları nedeniyle IRAK'ın Şengal İlçesi'nden, Şırnak'ın Cizre ilçesine kaçan Ezidi ailelerinin çocuklarına, yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için psikolojik destek veriliyor.

IŞİD'in Musul'a bağlı Şengal İlçesi'ni ele geçirmesinden sonra düzenlediği saldırılardan kaçan Ezidilerden bir bölümü Irak Kürt Bölgesi üzerinden geldikleri Şırnak'ın Cizre ilçesindeki küçük sanayi sitesine yerleştirildi. Ezidi ailelerin çocuklarına yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için Kürt Dili ve Araştırma Derneği'nde (Kurdi-Der) görevli öğretmenler tarafından psikolojik destek veriliyor. Cizre Küçük Sanayi Sitesi'ndeki Ezidi çocuklarla birebir ilgilenip Şengal dağında yaşadıklarını dinleyen öğretmenler, onlarla oyunlar oynuyor, şarkılar söylüyor, ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Cizre Kürdi-Der öğretmenlerinden Abdurrahman Acar, "Ezidi çocuklar IŞİD'in zulmünden kaçtılar. Orada evlerini yıktılar, soydular, kadınlarını, kızlarını kaçırdılar, öldürdüler. IŞİD'den kaçarken dağlarda aç susuz kaldılar. Bu durum özellikle çocukları olumsuz etkiledi. Çocuklarin psikolojisi bozuk. Morallerini yükseltmeleri, eskisi gibi mutlu olmaları için psikolojik destek veriyoruz" dedi.

Şengal'den ailesiyle birlikte kaçan çocuklardan Bawer Rustem ise, "Hiçbir şey istemiyoruz. Bu kafirlerin elinden ailelerimizi ve topraklarımızı  kurtarın. Çocukları insanları öldürüyorlar. 5 gün dağlarda aç susuz yürüdük" derken, Hace Halidi isimli çocuk ise, "Aç, susuz, elbisesiz kaldık. O ağaçların altında günlerce kaldık.  4 gün önce buraya geldik. Çocuklar susuzluktan öldüler" diye konuştu.

FOTOGRAF

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de Ezidi Çocuklara Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement