Cizre Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Cizre'de Çatışmalar Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Cizre Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Cizre'de Çatışmalar Sürüyor

Cizre Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Cizre\'de Çatışmalar Sürüyor

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de çatışmalar sürüyor Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 6 gündür sürüyor.

09.09.2015 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de çatışmalar sürüyor

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 6 gündür sürüyor. Tek fırının açık olduğu ilçede her aileye 5'er ekmek veriliyor. Şırnak Valiliği yaptığı iki ayrı açıklamada 2 PKK'lının öldürüldüğü, örgütün çok sayıda mühimmatının ele geçirildiğini, ayrıca kamu düzeninin tam olarak sağlanması için sokağa çıkma yasağının sürdüğünü belirtti.

Şırnak Valiliği tarafından geçen cuma günü saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de yasak devam ederken, PKK'ya yönelik operasyonlar da sürüyor. Çatışmaların sürdüğü 6 günde ölenlerin cenazelerinin henüz defnedilmediği belirtildi.

Son olarak, dün akşam Nur ve Yafes mahallelerinde iki ateş arasında kalan 52 yaşındaki Meryem Süne ile 20 yaşındaki Özgür Taşkın yaşamını yitirdi. Bu 2 kişinin cenazesi sokaklarda devam eden çatışmalar nedeniyle hastaneye götürülemezken, daha önce ölen 19 yaşındaki Sait Çağdavul, 18 yaşındaki Osman Çağlı, 12 yaşındaki Cemile Çağırga ile birlikte ölenlerin sayısı 5'e çıktı.

Cizre İlçesi'nden geçen ve araç trafiğine kapatılan uluslararası İpek Yolu, yaşanan çatışmalar nedeniyle hala trafiğe açılamadı. Operasyonun devam ettiği Nur Mahallesi, Orhan Doğan ve Nusaybin Caddeleri ile Dörtyol Kavşağı'nda, güvenlik güçlerine direnen gruplarla zaman zaman çatışıyor. Cizre'den, Şırnak merkez, Silopi, İdil, Güçlükonak ve Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne çıkan bütün yollarda ulaşıma kapalı bulunuyor.

Elektriklerin kesik olduğu ilçedeki Devlet Hastanesi'nde sadece bir doktor bulunduğu, diğer sağlık görevlilerinin işe gitmediği belirtildi.

VALİLİK 2 AÇIKLAMA YAPTI

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde yaşanan olaylarla ilgili bugün art arda iki ayrı açıklama yaptı. İlk açıklamada 2 PKK'lının öldürüldüğü, örgüte ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Şırnak Valiliği'nin ikinci açıklamasında Cizre'de kamu düzeninin tam olarak sağlanması için sokağa çıkma yasağı devam ettiği kaydedildi.

ŞIRNAK BAROSU YASAK KALDIRILSIN

Şırnak Barosu avukatları, Cizre'deki sokağa çıkma yasağının evrensel hukuk ve ulusal mevzuata aykırı olduğunu belirterek, cübbeleriyle birlikte yürüyüş düzenledi.

Operasyonların ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'nin ablukada olduğu görüşünü savunan Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı Savaş Tanış, Bugüne kadar sürdürülen bu trajedi tüm Türkiye kamuoyunun bilgisi dahilinde olmasına rağmen, yetkili ve görevli kamu otoriteleri sözü edilen insanlık dramına karşı seyirci kalmaktadır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Cizre'de Çatışmalar Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement