Cizreli Öğretmen Törenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Cizreli Öğretmen Törenle Anıldı

Cizre ilçesinde Bitlis'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Amine Yaşın, vefatının 6'ncı yılında törenle anıldı.

27.03.2015 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre ilçesinde Bitlis'te geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Amine Yaşın, vefatının 6'ncı yılında törenle anıldı.

Öğrenciliği ve öğretmenliği sırasında yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle ilçe halkının takdirini toplayan Yaşın için bir öğrenci yurdunda anma töreni düzenlendi.

Törene Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı, İdil Kaymakamı Ali Karakaya, Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, Habur Mülki İdare Amiri Suat Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, Yaşın'ın Babası Araştırmacı Yazar Abdullah Yaşın, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yaşın için hazırlanan sinevizyon gösterisi ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından genç öğretmen için düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakamlar, Horasanlı, Arıkan, Karakaya ve Milli Eğitim Müdürü Bozkuş'tan aldı.

Törende konuşan Cizre Kaymakamı Horasanlı, ilçenin gururunun ayağa kalktığı ve Cizrelilerin de sırtındaki tortudan sıyrıldığı zaman kimsenin önlerinde duramayacağını söyledi.

Yaşın'ın ilçenin üzerindeki tortuyu silmeye çalıştığını belirten Horasanlı, "İlçe üzerindeki tortudan sıyrılırsa Cizre'nin, Cizrelilerin önünde kimse duramaz. Rahmetli Amine Yaşın, bunun sadece bir göstergesidir" dedi.

Baba Yaşın da, Milli Eğitim Müdürlüğünden kızının adının bir okula verilmesini istedi.

Konuşmaların ardından, törene katılanlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cizreli Öğretmen Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement