Cizrespor'un Fildişili Futbolcuları Kürtçe Öğreniyor - Son Dakika
Spor

Cizrespor'un Fildişili Futbolcuları Kürtçe Öğreniyor

Cizrespor'da forma giyen Fildişi Sahili'nden Serge Pacome Djiehoua ve Malili Boubacar Moussa Traore, bölge halkıyla daha rahat iletişim kurabilmek için Kürtçe öğreniyor.

03.12.2014 15:54  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Cizrespor'da forma giyen Fildişi Sahili'nden Serge Pacome Djiehoua ve Malili Boubacar Moussa Traore'ye ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor.

Cizrespor'un Yunanistan ikinci liginden transfer ettiği ve bir dönem Antalyaspor ve Boluspor'da oynayan Djiehoua ile geçen sezondan bu yana takımda yer alan Traore'yi ilçe halkı adeta bağrına bastı. Siyahi futbolculara, karşılaşmalarda taraftarın tezahüratının yanı sıra sokakta da vatandaşlar sevgi gösterisinde bulunuyor.

"BURASI ÇOK GÜZEL"

Djiehoua, AA muhabirine yaptığı açıklamada, transferin gerçekleşmesinin ardından çok sayıda kişinin kendisine bu işten vazgeçmesini ve Cizre'ye gitmemesi yönünde telkinde bulunduğunu belirterek, bunları dikkate almadığını söyledi. Daha önce Antalyaspor ve Boluspor'da forma giydiği için Türkiye'yi çok yakından tanıdığını dile getiren Djiehoua, Cizrespor'da futbol oynamaktan keyif aldığını kaydetti.

"İlk geldiğim anda havaalanındaki ilgi beni çok etkiledi. Burası çok güzel ve insanlar beni çok seviyor" ifadesini kullanan Djiehoua, şöyle konuştu: "Burası aile gibi bir ortam ve çok iyi arkadaşlarım var. Onun için burada olmaktan mutluyum. Hemen hemen her maçta gol atıyorum. Çarşıya çıktığımda herkes yanıma gelip benimle fotoğraf çektiriyor. Ben de bu ilgiden dolayı çok memnunum. Antalyaspor taraftarı da beni seviyordu ama buradaki sevgi başka."

İZİNSİZ GÖSTERİLER KORKUTTU

Djiehoua, Suriye'nin Kobani (Ayn el-Arap) kentine IŞİD tarafından yapılan saldırının ardından ilçede izinsiz gösteriler düzenlendiğini anımsatarak, "Silah sesleri ve atılan gaz bombalarından dolayı biraz korktum. Çünkü ilk defa böyle bir şey yaşadım" diye konuştu. Ancak daha sonra kulüp yetkililerinin durumu kendilerine anlattığını, bu nedenle artık korkmadığını ifade eden Djiehoua, Cizrelileri çok sevdiklerini vurguladı.



KÜRTÇE ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYOR

Traore ise yaklaşık 2 yıldır Cizrespor'da forma giydiğini anımsatarak, taraftarlarla iyi diyalog kurmak için Kürtçe öğrenmeye başladığını söyledi.

Cizrelilerin yabancı oyunculara çok iyi davrandığını bildiren Traore, şöyle dedi: "Burada yabancı olduğumuzu hissetmiyoruz. Gelenek ve göreneklerini çok yakından öğrenmek istiyoruz ancak yoğun antrenman ve maç programı nedeniyle fırsat bulamıyoruz. Özellikle izinli olduğum gün düğüne gitmek istiyorum."

"ÇOCUKLAR SOKAKTA DAHİ GÖRSE TEZAHÜRAT YAPIYOR"

Cizrespor Teknik Direktörü Yahya Ünal da Djiehoua ve Traore'yi ilçe halkının çok sevdiğini ifade ederek, "Çocuklar sokakta görse dahi tezahürat yapıyor. Djiehoua ve Traore takıma büyük katkı yaptı" dedi. Ünal, Ziraat Türkiye Kupası'nda zorlu rakipleri geride bırakıp gruptan çıkmayı hedeflediklerini de söyledi.

Takım kaptanı Bünyamin Kılıç, Djiehoua'nın deneyimli bir oyuncu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Djiehoua'nın transferinin ardından bazı gazetelerde kaçtığına ilişkin haberler yayımlandı. Oysa öyle bir sıkıntımız olmadı. Djiehoua takıma sonradan katılmasına rağmen çok çabuk adapte oldu."

Cizrespor\'un Fildişili Futbolcuları Kürtçe Öğreniyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Cizrespor'un Fildişili Futbolcuları Kürtçe Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • kürtler zazaların marabasıydı: kürtler zazaların marabasıydı. . zazalar hizmet etsin diye kürtleri hindistandan getirdiler. zamanla hızla çoğalan doğurgan kürtler zazaları asimile ettiler. 15 27 Yanıtla
  • Aybars: Birer de keleş aldılarmı omuzlarına,doğru dağa,ayıların yanına!. 18 20 Yanıtla
  • Kızıltepeli: Dünya kürtçe dilini türkçeden daha çok tanıyor. Türkçede neymiş. Afferin Çocuklara kürtçe daha önemli. Yakında önemini herkes bilecek. Tabiki faşolar çatlayacak mecburi :)) 18 19 Yanıtla
  • Urfa: Helal olsun. Keşke türk kardeşlerimizde kürtçeyi öğrense 25 8 Yanıtla
  • Otoman empire: Molotof yapmayida ogretin anca onu yaparsiniz 13 20 Yanıtla
  • Pir sultan: Kürt ce turkce den once vardi siz isid gibi orayi burayi yagmalarken biz burdaydik cekemeyen fasistler catlasin. 15 14 Yanıtla
  • Turgut: Iyimiş ne güzel Kürtçe örensinler Türkler'de kıskanıyor barbarlar 15 13 Yanıtla
  • Kızıltepeli: Okadar yıl antalyada kaldı türkçeyi öğrenmedi şimdi kürtçe konuşmayı öğreniyor. Haksızda değil adam demokrasinin bölgesine gelmiş ayrımcılık ırkçılık yok bölgede. Herkes istediği gibi yaşayıp konuşuyor. 15 10 Yanıtla
  • Herseyyalan: Ne guzel işte bazilarinin zoruna gidiyor ama zorla değil kendi istekleri bu.. 14 10 Yanıtla
  • Amed: Türk kızı Melisa hayırdır ne is iyi duşun gidipte dönememek var ;) 6 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement