Çka'dan 24 Milyon Liralık Kaynak - Son Dakika
Güncel

Çka'dan 24 Milyon Liralık Kaynak

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, bu yıl 4 farklı başlıkta açılan mali destek programları için 24 milyon liralık kaynak oluşturulduğunu bildirdi.

12.01.2018 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, bu yıl 4 farklı başlıkta açılan mali destek programları için 24 milyon liralık kaynak oluşturulduğunu bildirdi.

ÇKA'dan yapılan açıklamaya göre, ÇKA'nın 2018 yılı mali destek programları, Vali Ali İhsan Su'nun katılımıyla Akdeniz İhracatçı Birliklerinde düzenlenen toplantıyla ilan edildi.

Su, konuşmasında, programların içerisinde turizm, yenilikçilik, dezavantajlı grupların istihdama kazandırılması, inovasyon, rekabetin arttırılması gibi konuların bulunduğunu belirterek, "ÇKA, bugüne kadar çeşitli konular ve değişik başlıklar altında açtığı hibe programlarıyla, 223 milyon liralık kaynak ile Çukurova'nın gelişimine ivme katmıştır." ifadesini kullandı.

Programlar hakkında bilgi veren Altunsu da 2018'de 4 farklı başlıkta açılan mali destek programlarının toplam bütçesinin 24 milyon lira olduğunu kaydetti.

Altunsu, programların "Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Programı", "Turizmin Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı", "Üretime Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Programı" ve "Kırılgan Grupların Güçlendirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Programı" olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çka'dan 24 Milyon Liralık Kaynak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement