Boynu Ters Doğan Adam Hayatını Yazdı - Son Dakika
Dünya

Boynu Ters Doğan Adam Hayatını Yazdı

Brezilya'da boynu ters doğan Claudio Vieira de Oliveira hayatını kaleme aldığı kitabıyla kitlelere ilham kaynağı oldu.

13.05.2016 18:03  Güncelleme: 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Brezilya'nın Monte Santo şehrinde yaşayan ve 40. yaşına girmesine az kalan Claudio Vieira de Oliveira doğduğunda, doktorlar ailesine onun için hiçbir umut olmadığını ve çocuklarını ölüme terk etmeleri gerektiğini söylemişti. Çok nadir görülen bir eklem bozukluğu (Artrogripozis) nedeniyle boynu ters doğan Oliveira, doktorların bu sözlerini boşa çıkardı. Muhasebeci ve kitlelere ilham veren bir konuşmacı oldu.

DOKTORLAR YAŞAMASINA İHTİMAL VERMEDİ

Oliveira doğduğunda, doktorlar annesine oğlunun hayatta kalmasının imkansız olduğunu söylemişti. Ancak Oliveira "Çocukluğumdan beri hep bir şeylerle meşgul oldum ve başka insanlara bağlı olmayı sevmedim. Bugün kendi başıma televizyonu açabiliyorum, cep telefonum çaldığında yanıt verebiliyorum, radyoyu açabiliyorum, internet ve bilgisayar kullanabiliyorum." demişti.

HER İŞİNİ YAPABİLİYOR

Oliveira'nın annesi Maria Jose ise "Doğduğunda insanlar 'bebeğin ölecek' diyordu çünkü nefes almakta bile zorlanıyordu. 'Boşuna bebeğini doyurma, nasıl olsa yaşamayacak' diyenler bile vardı." sözleriyle yaşadıklarını aktarmıştı.

Oliveira, yapılan ufak tefek değişikliklerle bugün hayatını kendi başına sürdürüp neredeyse her işini yapabiliyor. Ağzıyla kalem kullanıp yazı yazıyor, dudaklarıyla bilgisayarın faresini yönetebiliyor.

HAYATINI YAZDIĞI KİTABINI YAYINLADI

Oliveria şu sıralar, hayatını yazdığı ilk kitabını yayınladı. 'El Mundo Esta a Contramano' (Dünya Yanlış Bir Yol Etrafında) isimli kitabının lansmanı Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde Sanat Müzesi'nde yapıldı.

Annesi Maria Jose, Oliveira'nın her zaman herkesin yaptığı normal şeyler yapmasını istediğini, kendinden çok emin olduğunu ve sokakta yürümekten çekinmediğini, oğlunun şarkılar söylediğini ve dans ettiğini yani hayata küsmediğini söyledi.

DÜNYANIN HER YERİNDEN DAVETLER ALIYOR

Sekiz yaşından sonra dizlerinin üzerinde yürümeye başlayan genç adam, yatak, fişler ve ışıklar konusunda her şeyini kendisi hallediyordu.

Oliveira, "Hayatım boyunca dünyaya vücudumu adapte etmeye çalıştım. Şu anda kendimi farklı olarak görmüyorum. Normal bir insanım. Ters bir şey göremiyorum. Artık korkmuyorum ve profesyonelim, uluslararası bir konuşmacı olarak dünyanın her yerinden davetler alıyorum diyebilirim." dedi.



Boynu Ters Doğan Adam Hayatını Yazdı

Son Dakika Dünya Boynu Ters Doğan Adam Hayatını Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Profs ör: ALLAHIM HERŞEYE KADIRSIN.. 23 3 Yanıtla
  • seba: Birgun bir bayanin basinda uc tel sac kalmis .aynaya bakip bugun belli ki sacimi orgu yapacagim,oyle yapmis. gunu cok guzel gecmis. ertesi gun iki tel saci kalmis .yine kadin; bugunde sacimi iki yana ayiririm,diger gun bir tel saci kalmis kadin; bugunde sacimi at kuyrugu yaparim.diger gun hic saci kalmamis kadin aynaya bakip ; Woov bugun hic sac derdim yok .demis Allah kimseye yuklenemeyecegi derdi vermez. 14 0 Yanıtla
  • Feriha: Ne kadar cahiller türemiş elbette ki o onun imtihanı.sapasağlam insanlar hiç yanlış yapmıyorlar mı o zmn onların da ters yüz yapılması lazım.hiçbirimiZ Hatasız olmadığımıza göre hepimizin ters yaratılması lazımdı.bakış açınıza hayranım!! 4 0 Yanıtla
  • trabzonlu selim: civan sebebı senın gıbıler belkı ders alırda imana gelır 3 0 Yanıtla
  • trabzonlu selim: SEN İBRET ALIP ÜMANA GELIRSIN DIYE OLABILIRMI ACABA YADA HALINE SUKRETMEN ICIN 2 0 Yanıtla
  • lazoğlu: bu kadar acma sapan youmlar olamaz ya sız ateıst ınnanmayanlar rabbım ne yaparsa guzel yapar hersey onun elınde eger aksını dusunuyosan sen allaha ınanmayan zalım o zamn ölmesene hep bakı kal bakalım hadı ayrıza zaza haını sen hız laz kafası gordunmu 2 0 Yanıtla

Advertisement