Rıfat Serdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Çoban Ateşi Hareketi partileşiyor - Son Dakika
Güncel

Rıfat Serdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Çoban Ateşi Hareketi partileşiyor

Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu, merkez sağda konumlanan Çoban Ateşi Hareketi'nin 1,5 yıldır pek çok ilde örgütlendiğini ve bir süre sonra partileşeceğini söyledi.

21.07.2019 13:30  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez sağda yeni bir parti için uzun süredir Türkiye'nin çeşitli illerinde çalışma yürüten Çoban Ateşi Hareketi, İstanbul'da istişare toplantısı gerçekleştirdi. Eski Bakan Rıfat Serdaroğlu, birçok ilde örgütlenen hareketin yeni bir adım atacağını söyledi.

Öncülüğünü eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu'nun yaptığı merkez sağ çizgideki Çoban Ateşi Hareketi, İstanbul'da Dedeman Otel'de toplandı. Atatürk, Cumhuriyet ve laiklik konusundaki hassasiyetlerinin altını çizen Serdaroğlu, darbelerin en çok demokrat yurttaşlara zarar verdiğini belirterek, 1.5 yıldır pek çok ilde örgütlenen hareketin, bir süre sonra partileşeceğini açıkladı.

SERDAROĞLU GÖREV ALMAYACAK

Serdaroğlu, kendisi dahil, eski siyasetçilerden hiçbirinin partide aktif görev almayacaklarını, sadece kılavuzluk yapacaklarını, partinin yönetiminin gençlerden ve kadınlardan oluşacağını belirtti. Serdaroğlu, genel başkanın, harekete katkı veren yurttaşların yapacağı seçimle belirleneceğini söyledi.

Rıfat Serdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Çoban Ateşi Hareketi partileşiyor
Rıfat Serdaroğlu

MERKEZ SAĞ TANIMLAMASI

Çoban Ateşi Hareketi'nin İstanbul'daki önemli isimlerinden Gürkan Çakıroğlu da Türkiye'nin, hukuk devleti olma niteliğini yitirdiğini ve ciddi bir rejim bunalımı yaşadığını ifade ederek, siyaset yapmak isteyen aydınları, gençleri, kadınları harekete destek olmaya çağırdı. Çakıroğlu, "Türkiye'nin geldiği durumun en büyük sorumlusu sağ ve merkez sağ iktidarlardır. Bunu aşmak, sorunları çözmek de öncelikle yine merkez sağın görevidir" dedi.

RIFAT SERDAROĞLU KİMDİR?

Rıfat Serdaroğlu, 1948 yılında İzmir Bergama'da doğmuştur. Babası Kemal Serdaroğlu'dur. İzmir Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Bölümünden mezun oldu.

Adalet Partisi Bergama İlçe Başkanlığı yaptı. 1977 yılında Bergama belediye başkanlığı görevlerinde bulundu. 1984 yılında DYP İzmir il teşkilatının kurucuları arasında yer aldı ve 1985'te ilk kongrede il başkanı seçildi.

Milletvekili seçilene kadar memleketinde serbest çiftçilik yaptı. 1991 Genel Seçimlerinde İzmir 3. bölgeden milletvekili oldu. DYP'de yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında Tansu Çiller Hükümetinde Sağlık Bakanı olarak görev yaptı.

1991 yılında 19. Dönem DYP Milletvekili, 1996 yılında 20. Dönem DYP Milletvekili ve 1999 yılında 21. Dönem İzmir ANAP milletvekilliği yaptı. 1998 yılında ANAP'a geçti. 2002 yılında ANAP'tan ayrıldı. 15 Ocak 2011 tarihinde yapılan Demokrat Parti kongresinde genel başkanlığa aday oldu ancak seçilemedi.

Rıfat Serdaroğlu\'nun liderliğini yaptığı Çoban Ateşi Hareketi partileşiyor

Son Dakika Güncel Rıfat Serdaroğlu'nun liderliğini yaptığı Çoban Ateşi Hareketi partileşiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement