ÇOBANIN, İNSANA BENZEYEN 3'ÜNCÜ TAŞ SERGİSİ MARMARİS'TE - Son Dakika
Güncel

ÇOBANIN, İNSANA BENZEYEN 3'ÜNCÜ TAŞ SERGİSİ MARMARİS'TE

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde çobanlık yapan Ahmet Aslan (52), hayvanlarını otlatırken bulduğu insana benzeyen taşları toplayarak üçüncü kişisel sergisini açtı.

01.10.2021 21:48  Güncelleme: 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde çobanlık yapan Ahmet Aslan (52), hayvanlarını otlatırken bulduğu insana benzeyen taşları toplayarak üçüncü kişisel sergisini açtı.

Şanlıurfa'dan Konya'ya, daha sonra da çobanlık yapmak için Marmaris'e göçen ilkokul mezunu Ahmet Aslan, meralardan 20 yıldır topladığı insan yüzüne benzeyen taşları koleksiyon haline getirdi. Bu kapsamda, Aslan Marmaris Selimiye Mahallesi'nde bugün üçüncü kişisel sergisini açtı. İnsana benzeyen 70 taş düzenlenen mini konser ve kokteyl ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Aslan, "Bir gün koyunları yavaşlatmak için onlara zarar vermeyecek şekilde taşlar atarken, elime aldığım bir taşın insan suretine benzediğini fark edince o taşı cebime koydum. Her şey koyunlara atmadığım ve beni bir müze fikrine fırlatan o taşla başladı. 2020 yılında İzmir'de 2 aylık, ardından Nevşehir'de 7 aylık sergi açtım. 3 aydır da Marmaris'te olmaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

ÇOBANIN, İNSANA BENZEYEN 3\'ÜNCÜ TAŞ SERGİSİ MARMARİS\'TE
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ÇOBANIN, İNSANA BENZEYEN 3'ÜNCÜ TAŞ SERGİSİ MARMARİS'TE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı
    20:39 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Açıklandı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, meclis toplantısında 2023 Yılı Faaliyet Raporu'nu açıkladı. İmamoğlu, yaptıkları yatırımları ve gerçekleştirdikleri transferleri paylaştı.


Advertisement