Çobanlar Eğitiliyor - Son Dakika
Güncel

Çobanlar Eğitiliyor

Çobanlar Eğitiliyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğiyle Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Manavgat ilçesinde başladı.

10.03.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği işbirliğiyle Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Manavgat ilçesinde başladı.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki kursun açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, İŞKUR İlçe Müdürü Yavuz Ayna, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Antalya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zeliha Öztürk, İlçe Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, İlçe Süt Birliği Başkanı Bilal Ay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürvekili Ali Asar ve kursiyerler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürvekili Ali Asar yaptığı konuşmada, eğitimin Türkiye hayvancılığına katkı sağlamasını temenni ederken,

Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi Kursunun 120 saat ve 18 gün süreli olduğunu bildirdi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu da, "Çobanlarımız bilinçli bir şekilde yetiştirilip belgelendirilecek ve bundan sonra belgeli çobanlarımız olacak" dedi.

ANTAYA ALTINCI SIRADA

Antalya genelinde 8 ilçede 354 kursiyerle yürütülecek bir programın açılışını yaptıklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise konuşmasında şunları söyledi: "İlimizde 150 bin büyükbaş hayvan, 950 bin civarında da küçükbaş hayvan varlığımız var. Teke yöresi olarak bilinen bir bölgenin önemli bir merkeziyiz. Küçükbaş hayvancılıkta biz Türkiye'nin 6'ncı sırasındayız hayvan varlığı bakımından. Sürüyü yöneten çoban dediğimiz ancak yeni terimi ile 'Sürü Yönetimi Elemanı'na, bir sürüde bilinmesi gereken temel unsurlar, beslenme koşulları, hayvan sağlığı, sürünün idaresi konusunda bazı temel bilgiler verilecek. Kurs sonunda sertifika alan vatandaşlar, bakanlığımızca yeni bir takım desteklemelere tabi tutulacak. Ümit ediyoruz kursa katılan kursiyerler en iyi şekilde istifade ederler."

ANTALYA GENELİNDE 354 KURSİYER

Türkiye İŞKUR Genel Müdürlüğü Aktif İşgücü Hizmetleri Daire Başkanlığının dezavantajlı gruplara yönelik bir takım kurslar düzenlediğini belirten İŞKUR İlçe Müdürü Yavuz Ayna da, "Başarılı arkadaşlara milli eğitim onaylı sertifika verilecek. Bu arkadaşlar artık kayıtlı işgücü olacak ve sosyal haklardan da faydalanacaklar. Kursu bitiren arkadaşlarımız istihdam edilecek. 25 kişinin istihdamını sağlamış olacağız. Antalya genelinde 354 kursiyerimiz var" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere ilk ders verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çobanlar Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement