Çobanlara 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' Verilecek - Son Dakika
Güncel

Çobanlara 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' Verilecek

Antalya'nın 8 ilçesinde hayvancılık yapanlara yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu açıldı.

11.03.2014 00:01  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın 8 ilçesinde hayvancılık yapanlara yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu açıldı.

Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Antalya'nın 8 ilçesinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursuna 354 kursiyer katılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, bakanlığın Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu, Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen temsili açılış töreni ile başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursunun Antalya'nın 8 ilçesinde 354 kursiyerin katılımı ile başladığını söyledi.

"Nitelikli çoban" denilen sürü yönetimi elamanı eğitiminde hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve beslenmesi konularında 120 saat kurs verileceğini bildiren Dalı, kurs sırasında kursiyerlere İŞKUR tarafından belirli bir ücret de verileceğini kaydetti.

İl genelinde yaklaşık 145 bin büyükbaş, 950 bin de küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Dallı, şöyle konuştu:

"Küçükbaş hayvan varlığında Türkiye'de 6'ncı sıradayız. Bu yüzden bu kurslar büyük önem taşıyor. Kurslarımızda kursiyerlere ve bu işlerle uğraşan vatandaşlarımıza beslenme konuları, hayvan sağlığı ve sürü idaresi konusunda temel bilgiler verilecek. Daha sonra bir çiftlikte uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. Sonraki aşamada da kursları bitirip sertifika alan kursiyerlerimize Bakanlığımızca desteklemeler sağlanacak. Eğitimlerin tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sunan bir başlangıç olacağını düşünüyorum."

Törene Dallı'nın yanı sıra Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Asar, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, İŞKUR Manavgat Şube Müdürü Yavuz Ayna ile kursiyerler katıldı.

Çobanlara \'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi\' Verilecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çobanlara 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement