Çocuğum Hain Olmaktansa Vatanı Için Şehit Oldu" - Son Dakika
Güncel

Çocuğum Hain Olmaktansa Vatanı Için Şehit Oldu"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Seyit Ahmet Çakır'ın babası Şahin Çakır, oğlunun şehit olmasından dolayı gururlu ve huzurlu olduklarını belirtti.

14.07.2017 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Seyit Ahmet Çakır'ın babası Şahin Çakır, oğlunun şehit olmasından dolayı gururlu ve huzurlu olduklarını belirtti.

Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu Ahmet'in kendisinin yönlendirmesi üzerine polislik mesleğini tercih ettiğini söyledi.

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan oğlunun daha sonra özel harekat eğitimlerine katıldığını dile getiren Çakır, "Ahmet, özel harekatı daha çok benimsiyordu. İlk görev yeri olan Ordu'dan sonra Şırnak'ta birçok operasyona katıldı. Diyarbakır'da geçici görevde bulundu, Kobani'de de görev aldı. En son Ankara'daki daire başkanlığında göreve başladı." dedi.

Çakır, şehit oğlunun çok başarılı işlere imza attığını ifade ederek şunları anlattı:

"En son kendisiyle konuştuğumuz da bana 1-2 günlük işinin olduğunu söyledi. Onları hallettikten sonra yanımıza geleceğini söylemişti. Çocuklarım darbe günü 21.30-22.00 sularında 'Askerler köprüyü kapatmışlar.' dediler. Hemen çocuğumu aradım. 'Ahmet ne yapıyorsun' dedim. Şu anda daireye geçiyorum, Genelkurmay'da çatışma var' dedi. 'Tamam oğlum, Allah yar ve yardımcınız olsun, kendinize dikkat edin.' dedim. O görev yerine geçti. Annesi daha sonra aramamı istediğinde telefonuna ulaşamadım. Daha sonra şehit olduğunu öğrendim."

Oğlunun özel harekata karşı inanılmaz derece sevgisinin bulunduğunu aktaran Çakır, şöyle konuştu:

"Her zaman 'Özel harekat için canımı veririm.' diyordu. Onun için özel harekatın ayrı bir yeri vardı. Mesela ben daire başkanlığına giderdim. Dairede herkes ellerinde silahlarla dolaşırdı. Ahmet bana 'Arkadaşlarımız Şırnak'ta operasyondayken bizim şurada çay içmemiz bile haram, günah çünkü onlar operasyonda biz keyfimize bakamayız.' derdi."

"Bu darbe değil, bu sadece halkını öldürmektir"

Şehit oğlu Ahmet'in üniformasını çok sevdiğini vurgulayan Çakır, "Bana 'Vatanım ve bir karış toprağım için her zaman canımı vermeye hazırım.' derdi. 'Türkiye'nin her karış toprağı benim, oralarda kanımız var.' derdi. Her yere gönüllü giderdi. 'Bu toprağı kimselere vermeyiz.' derdi." ifadelerini kullandı.

Çakır, FETÖ'cü hainlere diyecek bir şey bulamadığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Olacak bir şey mi? Bu darbe değil, bu sadece halkını öldürmektir. Çocuğumla gurur duyuyorum. Benim çocuğum hain olmaktansa vatanı için şehit oldu, gururluyuz ve huzurluyuz. Buraya neredeyse her gün geliyoruz. Bugün gideceğim, yarın tekrar geleceğim. Haftanın 7 gününün en az 5 günü oğlumun mezarı başındayım. En azından mezarının yanına gelince teselli oluyoruz, Ahmet'imin yanında bulunuyoruz. Mezarına gelince Ahmet'i görüyoruz, Ahmet de bizi görüyor. Duamızı okuyoruz, çocuğumuzun yanındayız."

"O şerefli birisiydi, şerefsizler utansın"

Şehidin annesi Asiye Çakır da oğlunda çocukluğundan bu yana vatan sevgisi bulunduğunu anlattı.

Çocuğunun şehit olmasından dolayı üzüldüğünü ancak aynı zamanda gurur ve onur duyduğuna işaret eden anne Çakır, "O şerefli birisiydi, şerefsizler utansın. Oğlum, sürekli cebinde bir kurşun saklardı. Neden bunu saklıyorsun dediğimde, 'Anne o tek kurşun benim. Yeri geldiğinde teslim olmayız, kafamıza sıkarız.' derdi. Oğlumun böyle bir bakış açısı vardı." dedi.

Anne Çakır, oğlunun şehit olacağını hissettiğini belirterek şunları kaydetti:

"O zamanlar yüzünde bir masumiyet vardı. Herhalde anne yüreği, hissettim. En son ayrıldığında 'Anne bir tane fazla öper misin' dedi. O zaman öyle deyince içime bir sızı düştü. Çocuğu dünyaya 6 aylık geldi. Kendisi şehit düşmeden 10 gün önce dünyaya geldi. Doktorlar, çocuğuna 'yaşamaz' diyorlardı. Ahmet'e dedim ki bu çocuk dünyaya erken geldi ama her şerde bir hayır var.' dedim. İşine o kadar bağlıydı ki düğün izni, evlilik izni, nikah izni kullanmadı. Bebeği doğdu yine görevdeydi. Bebeğin yaşamaz demelerine rağmen göreve gitti. Yine görevi ağır bastı. Kızının gözünü açtığını bile göremedi."

Çocuğum Hain Olmaktansa Vatanı Için Şehit Oldu"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuğum Hain Olmaktansa Vatanı Için Şehit Oldu' - Son Dakika

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi
    11:43 Bahamalar bayraklı kruvaziyer Bodrum'a geldi

    Kuşadası Limanı'ndan gelen Bahamalar bayraklı 'Star Legend' isimli kruvaziyer, Muğla'nın Bodrum ilçesine ulaştı. Gemide bulunan 180 yolcu ve 199 personel, pasaport işlemlerinin ardından turistik ilçeyi gezdi. Turistler, Paşatarlası ve Kumbahçe sahilinde alışveriş yaparken bazıları da sahilde güneşlendi. Geminin akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket edeceği belirtildi.

  • TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı
    11:43 TCMB'nin Nisan Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi Sonuçları Açıklandı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,19 iken bu anket döneminde yüzde 44,16'ya, dolar/TL beklentisi ise 40,53'den 40,01 TL'ye geriledi. TCMB'nin politika faizine ilişkin cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı
    11:42 Kemer'de Sky To Sea Dağ Bisikleti Yarışı Hazırlıkları Tamamlandı

    Kemer'de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı. Kemer Kaymakamlığı'nın destekleriyle Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda 20-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışlara Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan 85 sporcu katılacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.

  • Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi
    11:38 Samsun'un Yakakent ilçesinde silah ve mermi ele geçirildi

    Samsun'un Yakakent ilçesinde bir ikamette yapılan operasyonda, 2 adet silah ve mermiler ele geçirildi. Ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, 195 tabanca fişeği, kurusıkı tabanca ve 25 kurusıkı tabanca fişeği bulunan olayla ilgili bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement