"Çocuğun Gördüğü Düştür Barış" - Son Dakika
Güncel

"Çocuğun Gördüğü Düştür Barış"

"Çocuğun Gördüğü Düştür Barış"

1 Eylül Dünya Barış gününün ardından Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği ile Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikte şiirler, şarkılar barış için seslendirilecek.

07.09.2018 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilciliği ile Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği,Yunan şair Yannis Ritsos'un Barış adlı şiirinin ilk dizesi "Çocuğun gördüğü düştür barış"a dikkat çekerek 8 Eylül Cumartesi günü, Basmane'de Aziz Vukolos Kilise Sokağı'nda yer alan Konak Mülteci Merkezi'nde bir etkinlik düzenliyecek. Saat 17.00'de başlayacak etkiliği TYS İzmir Temsilcisi M. Mahzun Doğan sunacak.

Etkinliğe katılacak şairler Abdulmuti El Eyuubi, Mehmet Sadık Kırımlı, Ola İbrahim, Neslihan Perşembe, İbrahim İbrahim, Aydın Şimşek, Abdullah Cavuşoğlu, Ferzan Sarpkaya, Hael Srour, Altay Ömer Erdoğan. Suriyeli şairler etkinlik kapsamında şiirlerinin Türkçelerini de seslendirecekler. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) İzmir Temsilciliği "Çocuğun gördüğü düştür barış" başlığı altında düzenlediği etkinliğe dair şu açıklamayı yaptı: "Barışa en çok gereksinim duyduğumuz günlerde yaşıyoruz. Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği olarak, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün ardından, dizelerin barış çağrısını dillendirmek için yeni bir etkinlik düzenledik. Suriyeli Edebiyatçılar ve Yazarlar Derneği'yle birlikte düzenlediğimiz etkinliğe Suriyeli ve Türkiyeli şairler katılacak. Cengiz Onur da müzikleriyle aramızda olacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çocuğun Gördüğü Düştür Barış' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement