Çocuğun Ölümüne Neden Olan Doktor, Aileye Yalvardı - Son Dakika
Güncel

Çocuğun Ölümüne Neden Olan Doktor, Aileye Yalvardı

Çocuğun Ölümüne Neden Olan Doktor, Aileye Yalvardı

3.5 yaşındaki çocuğa muayene etmeden 3 doz narkoz vererek ölümüne yol açan profesör, ailenin evine giderek 'Şikayet etmeyin.' diye yalvardı.

14.11.2013 14:39  Güncelleme: 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TGRT haber dün Türkiye'nin ünlü profesörlerinden Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in sebep olduğu trajediyi ve inanılmaz sağlık skandalını ortaya çıkardı.

AİLENİN EVİNE GİDEREK YALVARDI

Ülkemizde çocuk nörolojisi konusunda uzman isimlerden sayılan Sabiha Keskin'in; baba İlhan, anne Çiçek Kaba'nın 'konuşma bozukluğu' sebebiyle kendisine getirdiği 3.5 yaşındaki Yiğit Cem Kaba'nın ölümüne sebep olduğu iddia edildi. 3.5 yaşındaki çocuğa 3 doz narkoz vererek ölümüne yol açtığı ileri sürülen Keskin, şikayet etmemeleri için ailenin Şirinevler'deki evine giderek yalvardı.

"KİŞİLİK BOZUKLUĞU TESTİ KOYDULAR"

Baba İlhan Kaba, olayı şöyle anlattı: "Uzun süredir 'konuşma bozukluğu' olan çocuğumun tedavisini yaptırmak üzere Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdüm. Burada 'Yüzde 40 kişilik bozukluğu' teşhisi konularak EEG testlerinin yapılmasının ardından tedaviye başlanabilir denildi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yiğit Cem'i, Eyüp'te bulunan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin Çocuk Sağlığı ve Danışma Merkezi'ne götürmeye karar verdik. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, çocuğu muayene etmeden bir bakışta, 'Yiğit Cem'de hiperaktivite var. Bir de EEG testi yapalım bakalım nasıl sonuç alacağız?' dedi.

"BİZİ EVE GÖNDERDİ"

EEG testi için narkoz yapılması gerektiğini söyledi. Ağızdan bir doz ilaç verdi. Yarım saat sonra çocuk uyumayınca ağızdan bir doz daha ilaç verdi. EEG için çocuğun uyumasının şart olduğunu söyleyerek, makattan çocuğa bir de iğne yaptı. Daha sonra EEG testini yaptı. Testin ardından, 'Merak etmeyin çocuğunuz bugün uyur, yarın kalkar. Uyumasının hiçbir zararı yok. Siz de uykunuzu almış olursunuz' diyerek bizi eve gönderdi. Tabii bu muayeneden 450 lira ücret aldılar.

"ÖLDÜRÜP KUCAĞIMIZA VERDİ"

Daha sonra, Şirinevler'deki evimize giderken, kucağımda uyumakta olan çocuğum kusmaya başladı. Eve geldiğimizde, çocuğumuzun renginin değiştiğini fark ettik. Tırnaklarında ve dudaklarında morarma başladı. Panikledik. Hemen Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürdük. Burada müdahale ettiler. Çocuğumuzun vefat ettiğini, yapılacak bir şey olmadığını söylediler. Sapasağlam çocuğumu öldürüp kucağımıza veren bu profesörden şikayetçiyim."

İKİNCİ BİR ŞOKLA SARSILDILAR

Trajik olay yüzünden yıkım yaşayan Kaba ailesi, ikinci bir şokla sarsıldı. Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin, kocası Dr. Tolga Keskin ile çocukları ölen ailenin evine gece yarısı 01.30'da giderek anne Çiçek Kaba'nın önünde diz çöküp dakikalarca yalvardı. Aile yakınlarının tepkilerine aldırmadan, "şikayet edilmemesi" için anne ve babayı ikna etmeye çalıştı. TGRT Haber Tv'de yayınlanan görüntülerin ardından Sağlık Bakanlığı, Prof. Keskin hakkında soruşturma başlattı.

SORUŞTURMA AÇILDI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, özel bir klinikte tedavi gören Yiğit Cem Kaban'ın aşırı dozda narkoz ve yanlış iğne sonucu öldüğü iddialarına ilişkin, "Olayla ilgili soruşturma başlattık"dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Dünya Diyabet Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Geleceğimizi Diyabettin Koruyalım' programına katıldı. Ankara Sürmeli Otel'de gerçekleşen programda Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, özel bir klinikte tedavi gören 3,5 yaşındaki Yiğit Cem Kaban'ın "aşırı dozda narkoz ve yanlış iğne sonucu" öldüğüne ilişkin iddialarla ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemiz sağlık konusunda bu kadar iyi bir haldeyken böyle konuların gündeme gelmesi üzücü. Böyle bir vakayla karşılaşmış olmaktan üzüntü duyuyorum. Olayla ilgili soruşturma başlattık. Aile de hukuki olarak haklarını arayacaktır. Otopsi raporları istendi. Bu konudan Başbakan da haberdar" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Çocuğun Ölümüne Neden Olan Doktor, Aileye Yalvardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement