Çocuğunu Urfa'ya Kurban Verdi! - Son Dakika
Güncel

Çocuğunu Urfa'ya Kurban Verdi!

Çocuğunu Urfa\'ya Kurban Verdi!

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan, uyuşturucu batağına sürüklenen kızı için yardım istiyor.

04.01.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Kalkan… Uzun bir zamandır sosyal medya başta olmak üzere çeşitli şekillerde sesini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Üniversite okurken kızının uyuşturucu satıcılarının tuzağına düştüğünü ve kızının şuanda onlarda olduğunu kaydederek, kızının kurtarılıp evine getirilmesini ve uyuşturucu satıcılarının yakalanmasını istiyor. Bir babanın başına gelebilecek en korkunç bir olayla karşı karşıya Tahir Kalkan. Bir yandan kendi kızını bu bataklıktan kurtarmaya çalışıyor bir yandan da İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya kadar ulaşıp daha fazla gençlerin bu bataklığa düşmemesi için mücadele edilmesini istiyor.

ÇAREYİ AÇLIK GREVİNE BAŞLAMAKTA BULMUŞTU

Tahir Kalkan, bu mücadeleyi verdiği esnada oğlu da kendisi de silahlı saldırıya uğrayıp yaralandıkları oldu. Şanlıurfa'da büyük bir uyuşturucu piyasası oluşturan bu çeteye karşı tek başına mücadele veren Tahir Kalkan, hepsi ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşmasına ve yetkililere bildirmesine rağmen girişimleri sonuçsuz kalınca geçtiğimiz hafta açlık grevine başladı. Peş peşe evine giden dostlarının destek sözü verip açlık grevinden vazgeçmesini istemesi üzerine bu eylemini Pazar günü sonlandırdı.

İÇECEKLERE ATILAN MADDE BAĞIMLI YAPTI

Tahir Kalkan, kızı uyuşturucu tuzağına düşürülürken ona yeterince babalık yapamadığını kaydederek, bunun sebebinin de işine olan düşkünlüğü olduğunu belirtiyor. Adeta millet için kızını feda ettiğini ifade eden Kalkan, şimdi uğruna kızını feda ettiği milletin ve devletin desteğini arıyor. Sadece kendi kızı için mücadele etmediğini dile getiren Kalkan, bir şekilde kızlarla arkadaş olan uyuşturucu satıcılarının, birkaç sefer içeceklere atılarak bağımlı yapılmalarını sağlayan Metamfetamin maddesinin ne olduğunu ailelere anlatmak istiyor.

DESTEKLER AÇLIK GREVİNDEN VAZGEÇİRDİ

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri ile beraberindekilerin ziyaret ettiği Kalkan, vekillerden destek sözü aldı. Aynı gün Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş'ın da evinde ziyaret ettiği Kalkan, açlık grevini sonlandırdı. Gazete İpekyol'a konuşan Tahir Kaplan, "Tüm Urfa kamuoyunun bildiği gibi 07.11.2015 tarihinde kızım, Umut Sevim diye bilinen bir uyuşturucu satıcısı tarafından kaçırıldı. O günden bu yana mücadele ettim, en son bundan 3 gün önce kızım bulununcaya kadar açlık grevine başlayacağımı tüm kamuoyuna duyurdum. Bugün Şanlıurfa milletvekillerimiz Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Sayın Mehmet Ali Cevheri, sivil toplum kuruluşları başkanlarımızdan Faruk Akbaş, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam Bey ve daha önce Şanlıurfa Belediyesi'nde beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarım beni ziyaret ettiler. Sağ olsunlar destek ziyaretinde bulundular. Onların yanında da söz verdim bugünden itibaren açlık grevine son veriyorum ve buradan da tüm Şanlıurfa milletvekillerine, Şanlıurfa halkına, Şanlıurfa sivil toplum kuruluşları başkanlarına şükranlarımı arz ediyorum."dedi.

'BU TAHİR KALKAN'IN DAVASI DEĞİL'

Kızının evine getirilmesi konusunda yetkililerin kendisine yardımcı olacağına inandığını kaydeden Kalkan, "Bu artık Tahir Kalkan'ın davası değil Şanlıurfa'nın davasıdır. Bu artık Şanlıurfa'ya mal olmuş bir konudur ve bu konuda özellikle Şanlıurfa Valiliği'nin, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün bu konu üzerinde hassasiyetle duracağından şüphem yoktur. Bu konuda sayın valimize gerekli hassasiyeti göstererek en kısa zamanda kızımı bana teslim edeceğinden hiç şüphem yoktur, herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ÖĞRENCİLER NASIL BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYA

Harran Üniversitesi'ndeki öğrencilerle kentte yaşayan başta kız çocukları en yakınındaki arkadaşları tarafından bazı gençlerle tanıştırılıyor. Kafelerde buluşan gençler tanıştıkları insanların ne kadar tehlikeli olduğundan habersiz getirilen ikramları da içiyor. İki-üç defa içeceklerine karıştırılan maddenin bağımlısı olan gençler, artık arkadaş oldukları uyuşturucu satıcılarının adeta esiri ve kölesi oluyor. İçeceklere karıştırılan madde ise uyuşturucu türünün en tehlikelisi olan Metamfetamin.

Peki Metamfetamin nedir?

Metamfetamin (kristal meth): uyarıcı özelliği olan sentetik bir maddedir. Birçok uyarıcı gibi, 6-24 saat süren güçlü bir öfori; dolayısıyla bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir. Yapı olarak amfetamine yakındır. Tabletler halinde ABD piyasasında bulunuyor. Ancak madde suistimal edilmek üzere kaçak üretimi ile tanınmıştır. Bazı maddelerin karışımı ile kolayca elde edilebildiğinden ötürü hemen hemen her yerde üretilebilmektedir. "Meth lab" de denilen bu yerler, üretimi sırasında çıkan fosfattan ötürü kırmızı bir renge boyanır ve kedi idrarı kokusuna sahiptir.

En büyük etkileri: Diş çürümesi, zayıflatması ve aşık etmesi

Uyanıklık, motivasyon ve kısa dönem beyin aktivitesini artıran madde yüksek dozlarda öforiye neden olmaktadır. Madde alındığında tansiyon ve vücut ısısı yükselir, pupillalar genişler. İshal, bulantı, kusma görülebilir. Beyin kimyasını bozup depresyona yol açtığı bilinmektedir. Bağımlılarında kalıcı anhedoni oluşmaktadır. Eroin'den daha kuvvetli bağımlılık yaptığı ileri sürülmüştür. Devamlı kullanıcılarında meth ağzi denen diş çürükleri gözükür, bağışıklık sistemi baskılanır. Bu kişilerde satafilokok enfenksiyonları sıktır. Kilo kaybı ve kısa dönem libido artışı, ardından erektil disfonksiyon da bilinen etkilerindendir. Bu özelliklerinden dolayı kullanıcıyı bu maddeye alıştıranlara aşk derecesinde bağımlı da yapıyor.

Batıda kullanımına engel olmak için reklam kampanyaları yapıldı

Reklam kampanyası çok çarpıcı görünse de, bir fotoğrafçı, metamfetaminin gerçek insanların yaşamındaki etkilerini görüntülemeye karar verdi. Ve ortaya çıkan sonuç insanları hayrete düşürdü. İşte reklam kampanyasında bağımlılarının aktardıkları bazı ibretlik itiraflar:

"Bir arkadaşı ölüme terketmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir."
"İçerideki böcekleri çıkarmak için derinizi deşmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir."
"Para için yaşlı bir adamı dövmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir."
"Arkadaşlarımla herşeyi paylaşırız. Şimdi hepatit ve HIV virüslerini de paylaşıyoruz"
"Annem, ona asla zarar vermeyeceğimi bilir. Ama sonra önüme çıktı…"
"Kardeşim hep beni örnek alır. Onu bir bağımlı yaptıktan sonra bile"
"Dişinize bulaşmış ruj lekesi için bir daha endişelenmeniz gerekmeyecek."
"Gerçekte, metamfetamin kullanmak 'takılmayı' kolaylaştırmaz"
"Yara kabukları, halusinasyonlar ve vücutta lekeler. Sonra işler daha da kötüye gider"
"Kimse kendi derisini yüzmeye çalışabileceğini düşünmez. Metamfetamin bunu değiştirir"
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çocuğunu Urfa'ya Kurban Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement