Çocuğunun Yumurta Alerjisi Anneye Tavuk Çiftliği Kurdurdu - Son Dakika
Yaşam

Çocuğunun Yumurta Alerjisi Anneye Tavuk Çiftliği Kurdurdu

Mersin’de çocuklarının yüksek derecede genetik geçişli yumurta alerjisi nedeniyle köylerden doğal yumurta toplarken karşılaştığı bozuk yumurta üzerine, bir anda Türkiye’nin ilkleri arasında yer alan biyogüvenlikli salma gezen tavuk çiftliğini kuran...

28.04.2017 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de çocuklarının yüksek derecede genetik geçişli yumurta alerjisi nedeniyle köylerden doğal yumurta toplarken karşılaştığı bozuk yumurta üzerine, bir anda Türkiye'nin ilkleri arasında yer alan biyogüvenlikli salma gezen tavuk çiftliğini kuran Nesrin Pamuk, 2,5 yılda Türkiye'ye organik yumurta satmaya başladı.

Oğullarının yumurta alerjisi, inşaat mühendisi ve iktisatçı, iki çocuk annesi Nesrin Pamuk'a tavuk çiftliği kurdurdu. Çocuklarının yumurta yiyebilmeleri için köy köy dolaşarak doğal yumurta alan Pamuk, bir inşaat şirketinde inşaat mühendisi olarak çalışırken, kendini bir anda Toros Dağları'nın eteklerinde 10 dönüm arazide tavuk ve organik yumurta üretirken buldu. 2015 başlarında çocukları için aldığı yumurtalardan birinin bozuk çıkmasıyla işe başlayan 42 yaşındaki Pamuk, kurduğu salma gezen tavuk çiftliğinde bugün ulaştığı günlük 3 bin 500 organik yumurtayla taleplere yetişemiyor.

Genç bir girişimci iş kadını olan Anne Pamuk, Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı, kente yaklaşık 35 kilometre mesafede Kuzucu Mahallesi'ndeki 'Nesrin Pamuk Salma Gezen Tavuk Çiftliği'nin kapılarını İHA'ya açtı. Tavuk ve yumurta üretiminden paketleme ve dağıtıma kadar tüm işleri eşi Ünal ve büyük oğlu Ali Engin ile birlikte yapan Nesrin Pamuk, çocuklarına doğal yumurta ararken çıktığı yolda bugün geldiği noktayı anlattı.

Çocuğunun Yumurta Alerjisi Anneye Tavuk Çiftliği Kurdurdu
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Çocuğunun Yumurta Alerjisi Anneye Tavuk Çiftliği Kurdurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement