Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika
Güncel

Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Köy Okuluna Kütüphane

Çocuk Hakları Komisyonu\'ndan Köy Okuluna Kütüphane

Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu düzenlediği projelerle örnek oluyor.

06.12.2017 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Barosu Çocuk Hakları Komisyonu düzenlediği projelerle örnek oluyor. Komisyon üyelerinin, "Bir kitap bir çocuk, bir çocuk bir umut" sloganı ile başlattığı kampanyada elde ettiği yüzlerce kitapla Göller Köyü İlkokuluna kütüphane kurdu.

Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri başlattıkları kampanyada topladıkları kitaplarla Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı Göller Köyü'ne gitti. Burada bir kütüphane oluşturan bay ve bayan avukatlar, yanlarında götürdükleri kitapları raflara dizerek güzel bir kütüphane oluşturdu. Köyü okulundaki öğrencilerle çeşitli oyunlar oynayan ve onlara güzel bir gün yaşatan Çocuk Hakları Komisyon üyeleri meslekleri hakkında bilgiler vererek öğrencileri bilgilendirdi.

Köy okulunda oluşturdukları kütüphane ile fırsat eşitliği sağlama noktasında bir adım attıklarını vurgulayan Çocuk Hakları Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ömer Çiftçi şunları söyledi: "Komisyon olarak devam eden kampanya süresince birçok okula kütüphane kurarak, kitap okuma imkanı olmayan çocuk kalmasın istiyoruz. Halkımızdan evinde veya işyerinde kullanmadığı, raflarda bekletilen kitapları çocuklarımıza ulaştırmamız için Erzurum Barosuna getirip vermelerini istiyoruz. Kampanyamız büyük ilgi gördü. Amacımız daha çok okula ulaşmak." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk Hakları Komisyonu'ndan Köy Okuluna Kütüphane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Arnavutköy'de bulunan Kent Lokantası'nın hizmete girdiğini duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış programında yaptığı konuşmada, kent lokantalarının 3 milyon kişiye hizmet verdiğini ve özellikle öğrenciler, işçiler, memurlar ve emekliler için önemli bir yer olduğunu belirtti. İmamoğlu, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açmayı hedeflediklerini ve çiftçilere de desteklerini artıracaklarını söyledi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve parti politikalarını açıkladı. Kavuncu, ittifakı dürüstçe yaşadıklarını ve hiçbir partinin listesine ya da başka bir partinin içlerine girmesine izin vermediklerini belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç gibi konulara da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.


Advertisement