Çocuk İstismarı Çankırı'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Çocuk İstismarı Çankırı'da Protesto Edildi

Çocuk İstismarı Çankırı\'da Protesto Edildi

Medyada geniş yer tutan çocuk istismarı ve çocuklara uygulanan şiddet, Çankırı’da kadınları sokağa döktü.

07.11.2016 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Medyada geniş yer tutan çocuk istismarı ve çocuklara uygulanan şiddet, Çankırı'da kadınları sokağa döktü. Çocuk istismarı, Çankırı Belediyesinin düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

Belediye Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen yürüyüşe erkekler de destek verdi. Kalabalığın en önünde ise kendi haklarına sahip çıkmaya çalışan çocuklar yer aldı. Belediye Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi yetkilileri ve üyeleri, çocuk istismarına karşı farkındalık oluşturmak için hep birlikte yürüdü. Kucaklama Taşı'nda başlayan protesto yürüyüşüne katılanlar, Atatürk Bulvarı üzerinde "Ben Kirlenirsem Dünya Kirlenir!" sloganı ve çeşitli dövizlerle Belediye Meydanına geldi. Belediye Başkanı İrfan Dinç öncülüğünde bir araya gelen duyarlı vatandaşlar, çocuk istismarına 'hayır' diyerek bu tür istismarların bir daha yaşanmaması için herkesi uyardı. Grup adına üniversiteli bir kız öğrenci tarafından okunan basın bildirisinde katımcılar, örselenerek ellerinden hayalleri çalınan çocuklar için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Bildiride anneler de uyarılırken yeni mağdurların oluşturulmaması için hukuksal alanda kalıcı düzenlemelerin yapılması ve çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı caydırıcı önlemlerin alınması gerektiği de vurgulandı.

Bildiride, "Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismar ve şiddete karşı önlemler alınmalı, toplum olarak şiddetin karşısında ortak ve net bir tavır sergilemeliyiz. Bu ülkenin annelerini, çocuklarının başına her an kötü bir şey gelebilir, başkası zarar verebilir kaygısı içerisinde yaşatamayız. Bu şehrin, bu ülkenin ve hatta bu dünyanın tüm çocuklarının sadece güler yüze ve sevgiye ihtiyacı var. Onların kirlenecekleri tek yer ancak oyun alanları olabilir.

Geleceğimizin emanetçileri çocuklarımızın fiziksel, ruhsal, cinsel ya da sosyal açıdan zarar görmesine Çankırı'da yaşayan kadınlar ve anneler olarak artık 'Dur!' diyoruz. Toplumun büyük fertleri olarak; çocuklara karşı sabırlı, anlayışlı ve adil olmayı öğrenmeli, her çocuğu kendi çocuğumuz gibi korumalı ve telafisi mümkün olmayan durumlardan koruyarak onlara her koşulda hayatı keşfetme fırsatı tanımalıyız. Çocuklarımızın gözlerinde hep sevinç, ellerinde hep yeşeren umutları ve gerçek hikayelerinde de kazanan hep iyi kahramanları olsun." ifadelerine yer verildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuk istismarı konusuna dikkat çekmek ve bu konuda halkta bilinç uyandırmak istediklerini söyleyerek yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti. Başkan Dinç'in çağrısına esnaflar da duyarsız kalmadı. Bazı esnaflar, iş yerlerinin camlarına astıkları yazılar ile çocuk istismarını kınadı. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuk İstismarı Çankırı'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement