Çocuk Kaçırmaya 'Şifreli' Önlem - Son Dakika
Güncel

Çocuk Kaçırmaya 'Şifreli' Önlem

Çocuk Kaçırmaya \'Şifreli\' Önlem

Cinsel Sağlık Derneği Adana Şube Başkanı Dr. Taner Canatar, çocukların kaçırılmasını önlemek için aile ile çocuk arasında 'şifre' oluşturulmasının bir güvenlik tedbiri olacağını söyledi.

01.05.2014 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cinsel Sağlık Derneği Adana Şube Başkanı Dr. Taner Canatar, çocukların kaçırılmasını önlemek için aile ile çocuk arasında 'şifre' oluşturulmasının bir güvenlik tedbiri olacağını söyledi.

Türkiye'nin son günlerde çocuk cinayetleri, çocuk kaçırmaları ve çocuk tecavüzleriyle ilgili sarsıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Dr. Taner Canatar, çocukların ruhsal ve bedensel olarak yara almadan hayata hazırlanması gerektiğini kaydetti. Dr. Canatar, "Sokakta oyun oynayan küçük çocuklar için tedbir alınması, ailelerin ve çocukların eğitilmesi, evlilik öncesi anne-baba ve eş eğitimlerinin yasal bir zorunluluk haline getirilmesi gerekiyor" dedi.

Çocuk suçlarının cezalarının artırılması gerektiğini de savunan Dr. Canatar, "Çocuklara karşı işlenen suçlarda çok sıkı yaptırımlar olmalı. Özellikle çocuk tecavüzlerini önlemek için çocukların oynayabileceği güvenli ve kontrollü çevresel düzenlemelerin yapılması ve hukuka karşı sarsılan güvenin bir an önce sağlanması gerekiyor. Çünkü insanlar artık şunu biliyor; af çıkabilir. Oysa bazı suçların af kapsamında olmaması, bu alanda hukuki ve cezai yaptırımların artırılması etkili olabiliyor. Ancak cezaların arttırılması da tek başına çözüm değil, ailelere 'korkmak yerine çocuklarınızı eğitin' uyarısında bulunmak gerekiyor" diye konuştu.

ŞİFRE OLUŞTURUN

Çocukları kötü niyetli yetişkinlerden korumanın mümkün olduğunu anlatan Dr. Canatar, aile ile çocuk arasında mutlaka bir şifre veya parola olması gerektiğini belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Aile ile çocuk arasında 'Annen çağırıyor, baban seni bekliyor' diyen kişilere karşı önlem için şifre oluşturulmalı. Bu kişi tanıdık da yabancı da olsa çocuk şifreyi bilmeyen hiç kimse ile bir yere gitmemesi gerektiğini öğrenmeli. Bu belki de çocuğun hayatını kurtaracak küçük bir ayrıntı. Ayrıca, çocuklara anne ve babanın dışında hiç bir yere gitmemesi gerektiği anlatılmalıdır. Belki de bu şekilde çocuklarımızı biraz daha koruyabilir, hiç olmazsa kendi dünyalarını biraz daha emniyetli hale getirebiliriz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Kaçırmaya 'Şifreli' Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement