Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı

Çocuk Kitapları Fuarı açıldı23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstanbul Beykoz'da Çocuk Kitapları Fuarı açıldı.

22.04.2018 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuk Kitapları Fuarı açıldı

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İstanbul Beykoz'da Çocuk Kitapları Fuarı açıldı. Renkli görüntülerin sahne olduğu kitap fuarı 29 Nisan'a kadar açık olacak.

100 çocuk edebiyatı yazarının ve 80'e yakın seçkin yayınevinin katıldığı, içinde panellerin düzenleneceği Çocuk Kitapları Fuarı'nın açılışına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz katıldı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen çocuk kitapları fuarının onur konuğu ise Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin oldu. Çocuk Kitapları Fuarı'nda çocukların sevdiği kahramanlardan Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çeşitli kukla gösterileri ve Türk dünyasından önemli kişilerin hayatları tiyatral oyunlar ile çocuklara anlatıldı.

??KİTAP SEVGİSİNİ AŞILAMALIYIZ" Çocuk Kitapları Fuarı'nın teması olarak 'Bir Hayalin Olsun' konusu ele alınırken fuarın en önemli amaçları ise miniklere kitabı sevdirmek, onların bilinçli, kültürlü bireyler olmasını sağlamak olduğu belirtildi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptığı açıklamada, 'Yarınlarımızı emanet edeceğimiz yavrularımızın kitapla buluşmasını ve onların kitap okumalarını teşvik etmek için böyle bir etkinliği gerçekleştirdik. Son zamanlarda çocuğa yönelik şiddet ve istismar gibi çirkin haberleri duyuyoruz. Bu bakımdan yavrularımızın bilinçlenmesi yarınlara sağlam adımlar atması açısından kitap sevgisini aşılamalıyız" dedi.

ÇOCUKLAR KİTAP FUARINDA DOYASIYA EĞLENDİ

Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in bu seneki onur konuğu olarak verdiği konferans ebeveynlerden büyük ilgi gördü. Bu yılki teması ?Bir hayalin olsun? olarak belirlenen fuarda, çocukların, öğrencilerin ve ziyaretçilerin 9 gün boyunca keyifle takip edecekleri 150'ye yakın etkinlik arasında, büyük hayaller kurarak insanlığın geleceğine yön vermiş Hezarfen Ahmed Çelebi, Mimar Sinan, Uluğ Bey, Leonardo da Vinci, Nikola Tesla, Neil Armstrong gibi tarihe yön vermiş karakterlerin tiyatral performansının sergilendiği etkinliklerde çocuklar hem öğrenip, hem de hayallerinin peşlerinden gitmeleri adına yüreklendirildi. Masalcı abla, Burak Abiyle Çocuk Şarkıları ve kukla gösterileri de çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikler arasında yer aldı.

Çocuk Kitapları Fuarı kapılarını 29 Nisan tarihine kadar açık tutacak. Kitap severler aynı zamanda sabah 10.00 akşam 20.00 saatleri arasında Çocuk Kitapları Fuarı'nı ziyaret edebilecek.

Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuk Kitapları Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement