Çocuk Koğuşundaki Tecavüz İddiası - Son Dakika
Yerel

Çocuk Koğuşundaki Tecavüz İddiası

Kemer ilçesinde, hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan ve 17 yaşındaki gencin çocuk koğuşunda 15 çocuk tutuklunun tecavüzüne maruz kaldığı iddiasıyla açılan davaya devam edildi

19.04.2011 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer ilçesinde, hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan ve Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde 17 yaşındaki gencin çocuk koğuşunda 15 çocuk tutuklunun tecavüzüne ve cinsel istismarına maruz kaldığı iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

Kemer'de geçen yıl 2 Ağustosta hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan Z. D'nin (17), konulduğu Antalya L Tipi Cezaevi B1 ünitesinde tecavüz ve cinsel istismara maruz kaldığı iddialarıyla Antalya Cumhuriyet Savcılığınca 15-18 yaşlarındaki 15 çocuk hakkında açılan davanın duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşma, mağdur ile sanıkların çocuk olması nedeniyle basına ve sanıkların anne ve babalarının dışındaki izleyicilere kapalı gerçekleştirildi.

Duruşmaya, çocuk koğuşuna konulan Z. D'nin paspas sapıyla dövüldüğü, falakaya yatırıldığı ve jilet parçasıyla korkutularak tecavüze maruz kaldığı iddiasıyla "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla TCK'nın 103. maddesinin ağırlaştırıcı hükümleriyle birlikte 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması talep edilen tutuklu sanıklardan İ. Y. (15), B. Ç. (16), U. S. (17): tutuksuz yargılanırken ilk duruşmada tutuklanan S. H. (18) ile K. G. (16) ile bu davanın tutuksuz sanıklarından ancak başka suçlardan tutuklu bulunan Z. E. (15) ile V. A. (18) ve avukatları katıldı.

Mağdur Z. D'nin katılmadığı duruşmada, sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmediler.

Duruşmada mağdur Z. D'nin avukatları, aynı cezaevinde bulunan T. A. adlı gencin de yargılanan zanlıların cinsel istismarına maruz kaldığını savunarak, bu yönde savcılık tarafından soruşturma yürütüldüğünü, açılacak davanın da bu davayla birleştirilmesini talep ettiler.

Savunma ve taleplerin ardından mahkeme heyeti, davada yargılanan B. K. ile U. S. haricindeki diğer tutuklu sanıkları tutukluluktaki süreyi dikkate alarak tahliye etti. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerinin değerlendirilmesi ve eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı Mayıs ayına erteledi.

-OLAY NEYDİ?-

Antalya Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma sonucu açılan davada, geçen yıl Ağustos ayında hırsızlık suçlamasıyla Kemer'de tutuklanan ve Antalya L Tipi Cezaevindeki çocuk koğuşuna konulan Z. D'nin paspas sapıyla dövüldüğü, falakaya yatırıldığı ve jilet parçasıyla korkutularak livata yoluyla tecavüze maruz kaldığı öne sürülmüş, olayla ilgili 7'si daha sonra tahliye edilen 15 çocuk tutuklu hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçlamasıyla TCK'nın 103. maddesinin ağırlaştırıcı hükümleriyle birlikte 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Cinsel saldırıya maruz kaldığı iddia edilen mağdur Z. D. ise tahliye edilerek memleketine dönmüştü.

Çağdaş Hukukçular Derneği Antalya Şubesi üyeleri de Z. D'nin cezaevinde cinsel istismar ve tecavüze maruz kaldığına yönelik iddialar ile bu yönde dava açılmasının ardından cezaevi yönetimi hakkında Adalet Bakanlığının soruşturma başlatması talebiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çocuk Koğuşundaki Tecavüz İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement