Çocuk Oyunları Bu Parkta Hayat Bulacak - Son Dakika
Yerel

Çocuk Oyunları Bu Parkta Hayat Bulacak

Çocuk Oyunları Bu Parkta Hayat Bulacak

Unutulmaya yüz tutmuş sek sek, mendil kapmaca ve pusula gibi çocuk oyunları Trabzon’un Ortahisar ilçesi Üniversite mahallesinde oluşturulan Çocuk Sokağı’nda hayat buldu.

25.07.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Unutulmaya yüz tutmuş sek sek, mendil kapmaca ve pusula gibi çocuk oyunları Trabzon'un Ortahisar ilçesi Üniversite mahallesinde oluşturulan Çocuk Sokağı'nda hayat buldu.

Yapılan park çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için her mahalleye birden fazla park yapacaklarını söyledi. Son yıllarda artan yapılaşma ile birlikte şehirde yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını belirten Başkan Genç, "İlimizde yoğun yapılaşma nedeniyle mahallelerimizde soluklanabileceğimiz, çocuklarımızın eğlenebileceği, mahalle sakinlerimizin oturacağı, dinleneceği ve sohbet edebileceği alanlar azaldı. Biz hep şunu söyledik. İlçemizdeki yeşil alan miktarını mutlaka artıracağız. Bunun gereği olarak da nüfus yoğunluğuna göre 85 mahallemizin tamamında en az bir iki park yapacağız. Daha kalabalık olan mahallelerimizde bu sayıyı daha da artıracağız. Kanuni, Konaklar, Çukurçayır ve Pelitli mahallelerimizde büyük çaplı parklarımızı tamamladık. Küçük çaplı parklarımızı zaten her mahallemizde yapıyoruz" diye konuştu.

Parkların korunması için vatandaşlara da uyarılarda bulunan Başkan Genç, parkların bütün vatandaşların ortak malı olduğunu ifade ederek parklarda bulunan oturma gruplarının, araç ve gereçlerin korunması için bütün vatandaşların hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç, "Kamu malına zarar geldiği zaman onu yenilemek ayrı bir maliyet ve külfet gerektiriyor. O kaynağımızı oraya harcayacağımıza başka bir mahallemize yeni bir park ya da yapalım. Yol yapalım. onun bütün vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyet göstermeye davet ediyorum. Parklarımızı temiz tutalım, bu parklarımız turistlerimiz için örnek olsun" dedi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çocuk Oyunları Bu Parkta Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement