Çocuk Oyunları Şenliğinin Dokuzuncusu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Çocuk Oyunları Şenliğinin Dokuzuncusu Gerçekleştirildi

Çocuk Oyunları Şenliğinin Dokuzuncusu Gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen "Çocuk Oyunları Şenliği"nin 9'cusu renkli görüntülere sahne oldu.

26.09.2013 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te çocuklar oyunun tadını Festivalde çıkartıyorlar.

Masal Park içinde gerçekleşen ve ilköğretim ile orta öğretim okullarından öğrencilerin katıldığı çocuk şenliğinde, çocuklar geleneksel oyunları öğrenme ve oynama fırsatı buldular.

Çocuk şenliğinde bu yıl özellikle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımız ön planda tutularak adeta oyunlarda buram buram nostalji yaşandı.

Şenlikte birdirbir, postacı, orman, Hacıyatmaz, mendil kapmaca, halat çekme, dokuztaş, top oyunları, kör ebe yarışının da aralarında olduğu pek çok geleneksel çocuk oyunu için istasyonlar kuruldu. 40 istasyonda kırk ayrı çocuk oyununun oynatıldığı şenliğin 800 katılımcısının yanı sıra gönüllü abla ve ağabeyler de yer aldılar. 49'u Gaziantep Üniversitesi öğrencileri ve 22'si gönüllü öğretmenden oluşan toplam 71 gönüllünün organizasyonunda gerçekleştirilen şenlikte, çocuklar aşina oldukları oyunların yanı sıra, daha önce hiç oynamadıkları farklı yörelerin ve ülkelerin oyunlarını da oynama fırsatı buldular.

Bu sene 8'si düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Etkinliği kapsamında Gaziantep'e gelen yabancı ülkelerin folklor ekiplerinden Romanya'nın renk kattığı şenlikte, baklava ile Antepfıstığı animasyonları da çocuklara keyifli saatler yaşattı.

Çocuk animasyon, pandomim ve uzun bacak gösterilerinin de yer aldığı şenliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Avrupa Çocuk Dostu Kentler Birliğine Türkiye'den üye tek şehir olmanın sorumluluğu ile çocuklar için pek çok hizmet üretiyor, etkinlikler şenlikler yapıyoruz. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimizin de bu yıl dokuzuncusunu yaptık" dedi.

Katılan tüm öğrenciler ve öğretmenlerini, gönüllüleri tebrik eden Güzelbey, "Çocuklar bizim yarınlarımızı oluşturuyor. Onun için çocuklarımız bizim yanımızda değerliler. Bugün onlar için bir şenlik düzenledik ve buraya gelen çocuklarımız bu şenliğin tadını doyasıya çıkartıyorlar. Umarım onlara gönüllerince bir şenlik yaşatmışızdır." diye konuştu.

Çocuklara sadece Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda etkinlikler düzenlenmemesi gerektiğini ifade eden Güzelbey, "Yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı geleceğe hazırlama adına pek çok organizasyon düzenliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çocukları daima kültür, sanat ve sporla buluşturuyor, oynarken eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuk Oyunları Şenliğinin Dokuzuncusu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı
    15:12 Adana'da Camilerde Siber Dolandırıcılık Uyarısı

    Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adana İl Müftülüğü ile işbirliği yaparak camilerde 'siber dolandırıcılık' konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı, merkezi sistemle kentteki camilere gelen yaklaşık 383 bin kişiye vaaz vererek, internet ve sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Ayrıca Taşçı, sahte ilanlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

  • Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti
    15:11 Adana'da eğitimlerini tamamlayan 71 acemi er törenle yemin etti

    İl Jandarma Komutanlığı'nda temel askerlik eğitimini tamamlayan acemi erler için tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşmaların ardından eğitimini tamamlayan 71 er yemin etti. Törene, askeri ve mülki erkan ile erlerin aileleri katıldı.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi
    15:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Yetiştiricilerine Yemlik Desteği Verdi

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Çifteler ilçesi ve mahallelerinde faaliyet gösteren hayvan yetiştiricilerine yemlik desteği sağladı. Toplamda 25 üreticiye verilen yemlikler, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından teslim edildi.


Advertisement