Çocuk Özlemi Çekenlerin Yüzünü Bu Proje Güldürdü - Son Dakika
Güncel

Çocuk Özlemi Çekenlerin Yüzünü Bu Proje Güldürdü

Çocuk Özlemi Çekenlerin Yüzünü Bu Proje Güldürdü

Ordu Valiliği tarafından sosyal güvencesi ve işi olmayan aileler için başlatılan "Tüp Bebek Projesi" kapsamında 12 çift çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

18.05.2017 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAYATİ AKÇAY - Ordu Valiliği tarafından sosyal güvencesi ve işi olmayan aileler için başlatılan "Tüp Bebek Projesi" kapsamında 12 çift çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yaklaşık 2 yıl önce sosyal güvencesi ve işi olmayan aileler için "Tüp Bebek Projesi" başlattı.

Proje kapsamında valiliğe başvuran çiftlerden 12'si çocuk özlemini giderirken, bu çiftlerden bazıları ikiz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftlerin evlilik süreleri içinde bir süre çocuk sahibi olamamaları nedeniyle zaman zaman aile içinde büyük problemlerin çıktığını söyledi.

Bazen boşanmalara kadar varan problemlerin yaşandığına şahit olduğunu aktaran Balkanlıoğlu, bazen çiftlere boşanmaları konusunda aile büyüklerinin dahi baskı uyguladığını dile getirdi.

Benzer olay karşısında bir ailenin kendilerine başvurarak yakındığını ve yardım istediğini anlatan Balkanlıoğlu, bunun üzerine Tüp Bebek Projesi'ni hayata geçirdiklerini belirtti.

"Sponsorlarla yürütüyoruz"

Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başladıkları projeyi sponsorlar aracılığıyla başarıyla yürüttüklerini söyleyen Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Evli olup da üzerinden belli süre geçip ancak çocuk sahibi olamayan ailelere çağrı yaptık. Yaptığımız çağrı sonrasında bazıları 18 yıl, bazıları 15 yıl, bazıları ise 9-10 yıldır çocuk sahibi olamayan 40 aile bizlere başvurdu. Bu aileleri de incelediğimizde bazılarının kendi imkanları ile tüp bebek sahibi olmaları mümkün değildi. Girişimlerimiz sonucunda bu çiftlerin tedavilerini tamamen valilik olarak biz üstlenerek tedavileri için her türlü imkanı sağladık."

Samsun'daki bir hastanede çiftlerin tedavilerinin yapılmasının sağlandığını kaydeden Balkanlıoğlu, çiftlerden 12'sinin tedavi sonrası mutlu sona ulaştığını kaydetti.

"Mutlulukları yüzlerinden okunuyordu"

Şu ana kadar 12 çiftin en çok istedikleri bebeklerine kavuştuklarını ve valilik olarak da bunun mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Balkanlıoğlu, "Çiftlerden bazıları ise ikiz dünyaya getirdi. Bu aileleri ben de ziyaret ettiğimde mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Çocuklarına kavuşan ailelerin hepsi bizlere duacılar. Ayrıca evin büyükanne ve büyükbabası da toruna kavuşmuş. Onlar da ayrı sevinç içerisinde." diye konuştu.

Proje sayesinde kimi ailelerin yuvalarının kurtulduğunu belirten Balkanlıoğlu, projenin kendilerini vicdanen rahatlattığını söyledi.

Benzer durumdaki çiftlerin başvurularının devam ettiğini aktaran Balkanlıoğlu, "Biz onları da geri çevirmeyerek sponsorlarımız aracılığıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yeter ki çiftler çok arzuladıkları yavrularına kavuşsunlar. Bizim tek dileğimiz bu." şeklinde konuştu.

-Yıllardır süren bebek hasretleri sona erdi

Proje sayesinde 9 yıllık bebek hasreti sona eren anne Hatice Bektaş, 2007'de evlendiğini ancak uzun süre bebek sahibi olamadığını söyledi.

İmkansızlık nedeniyle tedavi göremediklerini ancak daha sonra valiliğin projesine başvurduklarını ifade eden Anne Bektaş, "Umut" adını verdikleri erkek bebeklerinin 15 aylık olduğunu dile getirdi.

Bebek sahibi olmanın mutluluğunu paylaşan Bektaş, bebek isteyen çiftlere umutlarını yitirmemelerini tavsiye etti. Bektaş, "Asla pes etmesinler. Sonuna kadar uğraşsınlar. Ben pes etmedim ve erkek çocuk sahibi oldum. Allah olmayanlara da nasip etsin." dedi.

Proje sayesinde anne olan Özlem Bulut da anne olma hayalinin gerçekleştiğini dile getirerek, "Tüp bebek projesiyle bebeğime kavuştum. Çok heyecanlı ve mutluyum. Bizlere bebek sevgisini yaşatan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bulut, çocuklarına "Aleyna" ismini verdiklerini ve kızının sağlıklı şekilde büyümeye devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çocuk Özlemi Çekenlerin Yüzünü Bu Proje Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement